Lupul Dany, plimbări nestingherite pe străzile unui sat: le-a ţinut de urât bătrânilor care îşi aşteptau pensia la Poştă, s-a aşezat pe bancă la umbră şi a socializat cu elevii

Dacă urşii le dau bătăi de cap românilor, moldovenii de peste Prut sunt vizitaţi de lupi. Mai mulţi localnici din satul Dănceni, raionul Ialoveni, au apelat primăria din localitate pentru a reclama faptul că un lup se plimbă nestingherit pe ulițele satului.

12 mai 2021, 16:18
Lupul Dany, plimbări nestingherite pe străzile unui sat: le-a ţinut de urât bătrânilor care îşi aşteptau pensia la Poştă, s-a aşezat pe bancă la umbră şi a socializat cu elevii

Lupul Dany a petrecut o zi întreagă prin sat, iar la un moment dat a ajuns la poștă, unde le-a ţinut de urât bătrânilor care îşi aşteptau pensia la Poştă, aceştia nefiind speriați de prezenţa animalului, potrivit unimedia.info.

El de fapt a fost și la poștă a stat de rând cu bătrânii care așteptau pensia, la umbră sub o bancă, cu toții au fost drăguți cu lupul, nebănuind probabil că ar prezenta vreun pericol, ulterior s-a îndreptat spre școală, am înțeles că s-a întâlnit cu mai mulți copii prin sat, Slavă Domnului că nu a pățit nimeni nimic”, a scris primarul satului, Victoria Butuc-Guranda, pe pagina sa de Facebook.

Citeste si Animalele de companie, de fermă şi cele sălbatice, protejate prin lege. Exportul de animale vii şi vânătoarea de trofee, interzise

Primarul a anunţat că lupul a scăpat dintr-un „mini-zoo” improvizat de un localnic, proprietarul confirmând, de altfel, că lupul fugise de acolo. Spre seară, animalul a fost suprins pe malul unui lac, ulterior a ajuns la o bază de odihnă de unde a înhățat o găină. Proprietarul bazei a reuşit să prindă lupul. La recomandarea autorităţilor locale, animalul a fost adăpostit, însă peste noapte a evadat.

Spre seară a fost surprins de niște tineri pe malul lacului, până când a înhățat o găină de la baza de odihnă din preajmă, iar Lilian, proprietarul de dragul găinii a înșfăcat lupul de gât. Curajos gest și aplaudabil. Am sunat la poliție și la instituțiile de resort, au zis să-l izolăm până dimineață, este în siguranță, găina i-a fost oferită drept cină, au avut grijă să-i dea și apă, sperăm să fie cuminte până dimineață”, mai scrie Victoria Butuc-Guranda.

Lupul Dany

Lupul Dany a fost prins, miercuri, de autorități. Acesta urmează să fie examinat de un medic veterinar, deoarece prezenta răni.

Citeste si Când începe recensământul agricol din România. Cei care nu spun câte animale au riscă amenzi usturătoare

De asemenea, va fi demarată o anchetă pentru a se stabili dacă proprietarul avea acte de proprietate şi dacă i-a asigurat lupului condiţii optime de trai.

Lupul Dany a fost prins. Este rănit și obosit, a fost transportat la mini zoo de unde a evadat, va fi examinat de un medic veterinar. Urmează să fie desfășurată o anchetă, să fie verificate toate actele de proprietate asupra animalului, condițiile de detenție etc. de către Inspectoratul de Poliție Ialoveni și Agenția de Mediu. Mulțumim tuturor pentru implicare și receptivitate. Pledez pentru lichidarea Grădinilor Zoologice și eliberarea animalelor în lumea lor”, a scris primărița într-o postare pe facebook.