Lutul, unealtă de poliţist. Vezi povestea singurului artist criminalist din România VIDEO

În mâinile sale, lutul capătă chipul unui copil pierdut, al unui răufăcător sau al unui mort fără identitate. Vorbim despre Aurelian Bădulescu, singurul artist criminalist din România. Momentan el nu poate activa oficial în domeniu, dar speră ca în curând să primească aprobare.

RomaniaTV.net
11 apr. 2012, 15:30
Lutul, unealtă de poliţist. Vezi povestea singurului artist criminalist din România VIDEO

Aurelian Bădulescu lucrează în Poliţie de 10 ani, dar modelează în lut din clasa a doua. În urmă cu câteva luni, Aurelian Bădulescu a fost cooptat în echipa celor de la Institutul Naţional de Criminalistică. „Până atunci eram creator, realizam măşti, chipuri umane, ţărani. La un moment dat, un procuror, ştiind că modelez, mi-a spus «şi tu ai putea să faci asta». Şi atunci a fost primul gând, povesteşte Bădulescu.

Aurelian Bădulescu poate realiza în numai 30 de minute, în baza unei descrieri, un chip în lut: „M-am deplasat la Poliţia Capitalei, specialistul făcea portret robot al unui suspect de tâlhărie. Ascultând relatările martorului, am modelat un portret în lut care semăna foarte mult cu cel al specialistului de la Poliţia Capitalei”.

Aurelian Bădulescu ar putea avea de aşteptat ani de zile ca „operele” sale să poată ajuta poliţia, oficial, la identificări. Poliţistul artist speră, însă, să capete aprobare în câteva luni.