Luxul fostului preşedinte al Tunisiei, Ben Ali, este scos la licitaţie GALERIE FOTO VIDEO

Publicat: Duminică, 23 Decembrie 2012 11:52 // Actualizat: Duminică, 23 Decembrie 2012 11:56 // Sursa: RTV.net

Bunurile care au aparţinut fostului preşedinte tunisian îndepărtat de la putere de o revoltă populară au fost scoase la vânzare.

Aproximativ 12.000 de obiecte care i-au aparţinut fostului preşedinte tunisian, Ben Ali, au fost scoase la licitaţie.

Cele mai spectaculoase piese sunt însă automobilele de lux. Aproape 40 de maşini, printre care şi două Lamborghini Gallardos şi un Aston Martin îşi aşteaptă noii proprietari.

Evenimentul a fost organizat de noul Guvern al Tunisiei. "Aici avem doar 20-30 de procente din averea lui Ben Ali. Cred că săraca Tunisie a fost controlată de liderul unei bande, nu o persoană potrivită să conducă o ţară", a declarat Tarel Dhyab, ministrul Tineretului şi Sportului din Tunisia.

Între obiectele scoase la vânzare se numără şi 300 de bijuterii din aur şi argint, dar şi o colecţie bogată de artefacte.

"Am primit multe cereri, chiar şi din străinătate, înainte de deschiderea licitaţiei, mulţi au întrebat de ea. Hotelurile au fost deja rezervate de către vizitatori", a explicat Afaf Douz, organizatorul licitaţiei.

Guvernul speră să obţină din urma licitaţiei aproximativ 10 milioane de euro. Ben Ali a fost îndepărtat de la putere de o revoltă populară, care a declanşat mişcarea ”primăvara arabă”.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H