MACABRU: Morţii dintr-o localitate ieşeană, dezgropaţi şi aruncaţi în râpe

Un bărbat din satul Conțești, comuna Valea Seacă, a găsit într-o râpă din localitate, unde oamenii în trecut mai aruncau gunoiul, două cranii umane. Îngrozit, a sunat la 112, iar mai multe echipaje de polițiști și criminaliști au sosit la fața locului pentru cercetări.

06 mart. 2014, 16:05
MACABRU: Morţii dintr-o localitate ieşeană, dezgropaţi şi aruncaţi în râpe

Cele două cranii găsite într-o râpă din localitatea ieşeană Valea Seacă au fost descoperite între niște resturi de coroane uscate, potrivit ziaruldeiasi.ro. Anchetatorii au ajuns la această concluzie după ce au mai văzut acolo panglici cu mesaje de condoleanțe și lumânări arse. Aceste aspecte i-au dus cu gândul la faptul că osemintele au ajuns dintr-un cimitir.

VEZI ŞI: 250 de kilograme de resturi animale, descoperite pe un câmp din Satu Mare

Prima bănuială este că acele cranii provin de la niște oseminte care, conform tradiției, ar fi trebuit puse în saci de pânză după ce mortul a fost dezgropat. A doua variantă luată în calcul este aceea că ele aparțin unor persoane care au decedat în perioada războaielor și au fost scoase la suprafață de niște animale. Osemintele au fost ridicate pentru expertizare și duse la IML Iași, iar polițiștii continuă cercetările.

Citeşte şi: DESCOPERIRE ŞOCANTĂ în Capitală. SCHELETE UMANE, scoase la suprafaţă în urma unor lucrări de excavaţie