Macedonia de Nord – România: Ianis Hagi a fost testat pozitiv. Prima reacţie a selecţionerului Rădoi

Mijlocaşul Ianis Hagi a fost testat pozitiv cu noul coronavirus la Skopje, informează FRF. Internaţionalul român va rata meciul cu Macedonia de Nord.

07 sept. 2021, 17:51
Macedonia de Nord – România: Ianis Hagi a fost testat pozitiv. Prima reacţie a selecţionerului Rădoi

UPDATE

: Jucătorii echipei naţionale a României, Răzvan Marin, Dragoş Nedelcu şi Alexandru Cicâldău, care au intrat în contact direct cu Ianis Hagi, depistat pozitiv la coronavirus, au primit, marţi seara, rezultate negative la testele PCR şi vor putea evolua pentru prima reprezentativă în meciul de la Skopje cu Macedonia de Nord din preliminariile CM 2022.

Macedonia de Nord – România: România întâlneşte, miercuri, de la ora 21.45, în deplasare, reprezentativa Macedoniei de Nord, în etapa a VI-a a Grupei J a Cupei Mondiale din 2022. Din păcate, Ianis Hagi  va lipsi de la meci.

„Marţi, în jurul prânzului, Ianis Hagi a acuzat ușoare dureri de cap în cantonamentul naționalei de la Skopje. A efectuat un test rapid sub coordonarea staff-ului medical al naționalei iar rezultatul este pozitiv. Tricolorul a intrat imediat în izolare. Până azi, cu ocazia acestei acțiuni a naționalei, Ianis efectuase 5 teste COVID, toate cu rezultat negativ.

264 tipuri de măşti neconforme dintre care 40.15% sunt contrafăcute. Alertă InfoCons

Fără a prezenta simptome, colegii de masă ai lui Hagi, Răzvan Marin, Alexandru Cicâldău și Dragoș Nedelcu au efectuat și ei testare rapidă. Rezultatul este negativ pentru toți trei. Cu toate acestea, cei trei nu vor putea participa la antrenamentul oficial din această seară, potrivit normelor din Macedonia de Nord fiind necesar într-o astfel de situație un rezultat negativ la o testare PCR. Astfel, ei au efectuat și o testare PCR, rezultatul urmând să sosească până la ora jocului”, a anunţat FRF pe site-ul oficial.

Constantin Budescu a semnat cu FCSB. Toate detaliile contractului: salariu uriaş şi primă de instalare

Reprezentativa României a învins, duminică seară, cu scorul de 2-0 (2-0), selecţionata din Liechtenstein, într-un meci disputat cu public pe Arena Naţională, în etapa a cincea a grupei J a preliminariilor europene pentru Cupa Mondială din 2022. Ca urmare a acestui rezultat, tricolorii ocupă locul trei în grupă, cu nouă puncte, cu trei mai puţine decât liderul Germania şi unul mai puţin decât Armenia.

Clasamentul Grupei J: 1. Germania – 12 puncte, 2. Armenia – 10 puncte, 3. România – 9 puncte, 4. Macedonia de Nord – 8 puncte, 5. Islanda – 4 puncte, 6. Liechtenstein – niciun punct.

La 8 septembrie sunt programate partidele Armenia – Liechtenstein, Macedonia de Nord – România şi Islanda – Germania.

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Skopje, că în meciul cu Macedonia de Nord din preliminariile CM 2022 se aşteaptă la un joc ultra-ofensiv al adversarilor pentru că aceştia nu mai au nimic de pierdut în lupta pentru calificare.

„Partida de mâine seară cu Macedonia de Nord va fi una mult mai grea decât cea din tur de la Bucureşti. Pentru că adversarii au schimbat antrenorul, au schimbat sistemul de joc şi sunt mult mai agresivi în momentul în care au mingea. În plus, calitatea individuală a jucătorilor face din Macedonia de Nord o echipă foarte, foarte bună în momentul posesiei. Toţi jucătorii lor se pun în slujba echipei şi de aceea consider că Macedonia de Nord de acum este mai periculoasă decât cea pe care am întâlnit-o la Bucureşti. Mâine ne aşteaptă o partidă în care un egal pe noi ne mai ţine în viaţă, dar pe Macedonia Nord nu. Şi în situaţia asta ei nu mai au nimic de pierdut şi sunt sigur că vom avea în faţă un sistem 4-3-3 cu un presing foarte sus, un joc ultra-ofensiv al lor. Starea proastă a gazonului în anumite momente îi poate dezavantaja precum şi spaţiile rămase libere în apărare”, a afirmat Rădoi.

După ce Ianis Hagi a fost depistat pozitiv la Covid-19, selecţionerul speră să nu mai aibă alte surprize, deşi a recunoscut că are pregătit şi un plan C pentru partida de miercuri.

„În mare parte avem în minte posibilii titulari pentru mâine, mai sunt două semne de întrebare. Noi ne-am obişnuit cu situaţii de acest gen, aşa că avem şi planul B şi planul C pus deoparte, ca să spun aşa. Să sperăm că nu va fi nevoie să aplicăm şi planul C pentru că atunci nu vom avea prea multe soluţii pe banca de rezervă”, a menţionat tehnicianul.

„Avem nevoie de victorie mâine. Trebuie să ne uităm să vedem când a avut naţionala ultima oară trei victorii în meciuri oficiale… Deci este ceva timp, aşa că mâine seară ar fi momentul să câştigăm. Dar nu doar pentru că nu am mai făcut-o de câţiva ani, ci pentru că o victorie ar păstra speranţele pentru locul doi. Aşa am elimina şi o a doua echipă din lupta asta… pentru că noi prin victoria de duminică i-am eliminat pe cei din Islanda. Cu o victorie aici am elimina-o şi pe Macedonia de Nord şi ar rămâne în bătălia pentru cele două locuri Germania, Armenia şi România”, a adăugat Mirel Rădoi.

Constantin Budescu, recent transferat la FCSB, ar putea fi convocat pentru meciurile următoare. „Nu doar Budescu se află în planurile mele, ci toţi jucătorii care îşi găsesc echipe şi joacă e clar că sunt potenţiali convocaţi la echipa naţională. El dacă va reuşi să joace şi o va face bine atunci va fi chemat la prima reprezentativă”, a explicat Rădoi.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte, miercuri, de la ora 21:45, pe Tose Proeski Arena din Skopje, selecţionata Macedoniei de Nord, într-o partidă din cadrul Grupei J a preliminariilor CM 2022.

În precedentele două meciuri disputate de la începutul acestei luni, România a învins Islanda (scor 2-0, la Reykjavik) şi Liechtenstein (scor 2-0, la Bucureşti). Echipa antrenată de Mirel Rădoi a urcat pe locul al treilea în clasamentul grupei, devansând Macedonia de Nord.