Macedonia şi-a deschis frontiera pentru refugiaţi

Macedonia și-a redeschis miercuri frontiera pentru a lăsa să treacă în jur de 250 de refugiați sirieni și irakieni, în timp ce alți 10.000 de migranți continuă să aștepte pe partea greacă, potrivit autorităților locale din Grecia.

RomaniaTV.net
02 mart. 2016, 17:39
Macedonia şi-a deschis frontiera pentru refugiaţi

Un prim grup de 170 de refugiați a trecut în noaptea de marți spre miercuri și alți 80 au fost lăsați să intre în Macedonia treptat, până la ora 15.00 GMT.

Este vorba despre primele grupuri de migranți autorizate să traverseze frontiera de luni după-amiază, când au avut loc incidente între refugiați și polițiștii macedoneni.

Sute de persoane au încercat atunci să treacă bariera de la frontieră, iar poliția macedoneană a făcut uz de gaze lacrimogene pentru a le împiedica să facă acest lucru. După aceea, autoritățile de la Skopje au crescut numărul militarilor și polițiștilor la frontiera cu Grecia ‘din motive preventive’, a spus Natalija Spirova Kordic, purtătoarea de cuvânt a poliției.

Citeşte şi Ruta Balcanilor se va închide când Austria va atinge cota de migranţi propusă

Marți, la Belgrad, șefii polițiilor din Austria, Slovenia, Croația și Macedonia au decis să întărească controalele la frontiere.

Din cauza restricțiilor impuse inițial de Austria, urmată de alte țări din UE și din Balcanii de Vest, privind numărul de migranți autorizați să intre pe teritoriul lor, mii de migranți și refugiați sunt blocați la frontiera Greciei cu Macedonia din acest week-end.

Potrivit primarului din Idomeni, aproape 7.000 de migranți și refugiați, printre care numeroase familii și copii, se aflau miercuri în două tabere de primire, în timp ce 3.000 stau pur și simplu în plin câmp.

Sute de migranți continuau miercuri să se îndrepte spre frontieră cu taxiuri sau pe jos. Potrivit ministerului care se ocupă de politica migratorie, 25.000 de migranți și refugiați erau blocați miercuri în Grecia.