Măcel în dormitor. Şi-a atacat soţia cu toporul, în timp ce aceasta dormea

Un bărbat din satul Oproaia, judeţul Iaşi, a fost condamnat la 13 ani de închisoare după ce a premeditat uciderea soţiei sale, pe care a lovit-o violent cu un topor, la scurt timp după ce a trezit-o din somn.

21 aug. 2019, 10:40
Măcel în dormitor. Şi-a atacat soţia cu toporul, în timp ce aceasta dormea

Miraculos, victima şi-a revenit cu greu la spital şi a putut da declaraţii împotriva agresorului său, în instanţă. Potrivit ziaruldeiasi.ro, alături de Constantin Ursei a fost condamnat şi un amic de-al acestuia, care a fost de acord să îl ajute în tentativa acestuia de a-şi ucide nevasta. Ciprian Savin a fost condamnat, şi el, la 8 ani de închisoare. Judecătorii arată în motivarea sentinţei că Ursei a fost căsătorit cu victima din 2009, având cu aceasta trei copii. Din cauza comportamentului agresiv, femeia a plecat de acasă în 2015, la scurt timp după ce a născut al treilea copil. După despărţire, individul a încercat în repetate rânduri să îşi convingă soţia să revină acasă, cu atât mai mult cu cât, în toamna anului 2018, Ursei a încercată să îşi violeze nevasta de faţă cu copiii lor minori, fiind oprit de un cumnat, la rândul său minor la acel moment.

Vrând să se răzbune pe soţie şi pe fratele acestuia, în octombrie 2018 individul a luat decizia de a-i ucide. În acea noapte, a plecat de acasă cu o furcă şi o secure şi a mers până la Savin acasă, unde, timp de câteva ore, au pus la punct planul. După miezul nopţii, Ursei şi Savin au ajuns la casa în care locuia soţia primului.

Cei doi inculpaţi au pătruns pe poarta închisă, dar neîncuiată, au parcurs 15 metri prin curte, iar apoi au intrat pe uşa imobilului care era închisă şi neasigurată. Inculpatul Ursei Constantin a intrat în camera din stânga, a tras-o din pat pe soţia sa care stătea în acelaşi pat cu fiicele sale, precum şi cu sora ei, toate minore, a început să o lovească cu securea. Inculpatul i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură cu muchia securii în cap, iar apoi nenumărate lovituri cu tăişul securii, care vizau zone vitale ale corpului„, spun judecătorii.

Soţia lui Ursei a scăpat cu viaţă deoarece a parat cu mâna dreaptă o parte din lovituri, mâna fiindu-i fracturată grav.

În paralel, Savin a mers în casa unde se ascundea cumnatul de 17 ani al lui Ursei. Adolescentul a fugit însă din casă şi s-a asuns la o gârlă, de unde a sunat la 112. „Înainte de a pleca, ambii inculpaţi au mers la anexa din partea dreaptă a casei, unde se află o magazie, care avea uşa încuiată, şi, crezând că minorul se ascunde acolo, au spart cu furca şi securea geamurile, dar au constatat că nu era nimeni în interior, după care au părăsit imobilul„, se mai arată în motivare. Soţia lui Ursei, plină de sânge, a reuşit să meargă în jur de 40 de metri până la o verişoară, fiind preluată apoi de o ambulanţă şi dusă la spital.

În instanţă, femeia a oferit o mărturie cutremurătoare, prin care a descris cum a fost lovită cu toporul: „Ursei Constantin lovea continuu peste tot. Eu am reuşit să pun o pătură în capul copiilor, ca să nu mai vadă, şi am încercat să mă apăr de lovituri. El dădea continuu cu tăişul toporului în mine; eu m-am aşezat sprijinită de pat şi el mă lovea cu toporul peste muşchiul gambei stângi, iar când am încercat să-l îndepărtez cu piciorul m-a lovit tare cu tăişul toporului. Apoi m-a lovit în piciorul drept şi m-a tăiat în talpă„. Decizia de condamnare a celor doi indivizi nu este încă definitivă.