Măcel în Nigeria: Gruparea Boko Haram a TĂIAT zeci de CAPETE

Cel puţin 30 de persoane au fost decapitate şi 20 rănite în urma unui atac ucigaş a islamiştilor din gruparea Boko Haram din Nigeria, informează AFP.

16 dec. 2015, 09:35

Militanţii grupării Boko Haram au atacat trei sate din nordul Nigeriei, ucigând, prin tăierea gâtului, cel puţin 30 de persoane şi rănind 20, a informat un localnic care colaborează cu armata naţională. Islamiştii Boko Haram au folosit macete pentru a-i măcelării pe localnici.

„Cele mai multe dintre victime au gâturile tăiate, iar răniţii prezintă urme de tăieturi de macetă”, a informat Mustapha Karimbe, un civil colaborator al armatei în lupta împotriva islamiştilor Boko Haram din Nigeria.

Citeşte şi Nigeria: Gruparea Boko Haram a dat foc unui sat întreg din nord-estul ţării

Atacurile auvizat satele Warwara, Mangari şi Bura-Shika. Toate trei se află în statul nigerian Borno, în apropiere de Buratai – fieful şefului armatei nigeriene, Tukur Yusuf Buratai.

Gruparea Boko Haram a ucis mai multe persoane decât gruparea Stat Islamic, din Orientul Mijlociu. Potrivit Global Terrorism Index, Boko Haram a ucis 6.644 de persoane, în timp ce SI a omorât 6.073.