Bombardamente în Siria: Un raid aerian a lovit lângă o şcoală. Cel puţin 28 de morţi, mulţi răniţi grav

Cel puțin 28 de civili au fost uciși duminică și alte câteva zeci au fost răniți în bombardamentele asupra unui fief al rebelilor în apropiere de Damasc, a informat Observatorul sirian pentru drepturile omului, potrivit AFP.

13 dec. 2015, 14:25
Bombardamente în Siria: Un raid aerian a lovit lângă o şcoală. Cel puţin 28 de morţi, mulţi răniţi grav

„28 de persoane au fost ucise, între care doi copii, și alte câteva zeci au fost rănite, în urma raidurilor care au avut loc în orașul Douma și de rachetele trase de forțele regimului asupra localităților Douma și Saqba”, a declarat pentru AFP un reprezentant al ong-ului sirian, Rami Abdel Rahmane.

Potrivit acestuia, bilanțul victimelor ar putea crește deoarece numeroși răniți sunt în stare gravă. „Unul dintre raiduri a lovit o clădire din apropierea unei școli din Douma„, a adăugat sursa citată, potrivit Agerpres.

Mai multe fotografii și imagini postate pe Facebook de un grup de militanți din Douma arată, în timpul operațiunilor de salvare, numeroși copii grav răniți.

Raidurile au lovit și localitatea Hammouriyah, fără să facă victime. Douma, un fief al rebelilor, localitate situată în zona Ghouta orientală, la est de Damasc, este în mod frecvent vizată de raidurile aviației siriene sau ruse. Rebelii lansează la rândul lor obuze asupra capitalei siriene.

CITEŞTE ŞI Triplu atentat terorist în nord-estul Siriei. Sunt peste 50 de morţi şi 80 de răniţi

Agenția de presă oficială siriană Sana a anunțat că grupări teroriste au lansat tiruri de mortiere asupra unor cartiere rezidențiale din Damasc, soldate cu moartea unui copil și rănirea a trei persoane.

În luna noiembrie au fost inițiate negocieri între grupările rebele și regimul sirian la putere pentru ajungerea la un armistițiu în zona Ghouta orientală, dar până în prezent nu s-a ajuns la niciun acord.