Macovei, despre candidatura la şefia PDL: Voi face un anunţ până la sfârşitul săptămânii

Monica Macovei a declarat, joi, că până la sfârşitul acestei săptămâni va face un anunţ în privinţa eventualei sale candidaturi la preşedinţia partidului.

RomaniaTV.net
21 feb. 2013, 13:10
Macovei, despre candidatura la şefia PDL: Voi face un anunţ până la sfârşitul săptămânii

Monica Macovei a precizat, într-o conferinţă de presă la Bruxelles, că ar trebui să existe o consultare a tuturor membrilor de partid.

„Cred că ar trebui să existe o consultare a tututor membrilor de partid, o moţiune gen «întoarcerea la popor», fiindcă PDL a ajuns partidul celor aflaţi în funcţii de conducere şi i-aş întreba pe cei care au condus în ultimul timp partidul dacă au avut curajul să-i întrebe vreodată pe membrii simpli dacă sunt de acord cu conducerea partidului, cu politicile partidului, cu deciziile PDL, un fel de alegeri primare, înţeleg că nu ar fi posibil acum”, a arătat Macovei.

În opinia sa, consultarea membrilor de partid „poate să schimbe total rezultatul” din PDL.

Întrebată dacă se va înscrie în cursa pentru şefia PDL, Monica Macovei a răspuns: „Voi face un anunţ în acest sens până la sfârşitul săptămânii, după CNC de sâmbătă”.

De asemenea, întrebată dacă în cazul în care va candida la preşedinţia PDL va avea timp să meargă prin ţară pentru a-şi face campanie, Macovei a spus că dacă ia această decizie o să-şi facă timp în acest sens.

Monica Macovei a mai spus că împărtăşeşte ideea privind o conducere a PDL „care să conţină mai puţine persoane” şi „înclină pentru o moţiune proprie a grupului reformist”.

Întrebată dacă ea crede că PDL ar fi pregătit pentru a fi condus de o femeie, Monica Macovei a răspuns: „Sigur. Mi se pare irelevant asta: să fie femeie sau bărbat. Contează calităţile pe care le ai, organizarea, obiective, viziuni”.

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat, joi, că ştie ca veni din partea aşa-zisului grup al „reformiştilor” o moţiune la Convenţia partidului, dar că nu ştie dacă Monica Macovei va conduce această moţiune, având în vedere că partidul nu poate fi condus prin corespondenţă, din calitatea de eurodeputat.