Macovei: Am depus plângere penală împotriva lui Ponta şi Corlăţean pentru împiedicarea votului din străinătate

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Monica Macovei, candidat independent la prezidenţiale, a declarat că a depus, la Parchetul General, plângere penală şi un denunţ penal prin care solicită "anchetarea de urgenţă" a premierului Victor Ponta, a ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, şi a lui Bogdan Stanoevici, ministru delegat pentru românii de pretutindeni, dar şi a preşedinţilor secţiilor de votare din străinătate. Macovei îi acuză pe aceştia că au împiedicat dreptul la vot al românilor din străinătate.

05 nov. 2014, 17:42
Macovei: Am depus plângere penală împotriva lui Ponta şi Corlăţean pentru împiedicarea votului din străinătate

„Azi am depus la Parchetul General, evident domnului procuror Tiberiu Niţu, procuror-şef al Parchetului, o plângere penală şi un denunţ penal, adică atât în nume propriu, cât şi în numele cetăţenilor României, prin care solicit anchetarea de urgenţă şi în mod imparţial a următorilor: Victor Viorel Ponta, prim-ministru şi candidat la alegerile prezidenţiale, Titus Corlăţean, ministru de Externe, Bogdan Stanoevici, ministru delegat pentru românii de pretutindeni, preşedinţii secţiilor de votare din străinătate, care au împiedicat dreptul la vot şi toate celelalte persoane vinovate de împiedicarea dreptului la vot al românilor, pentru următoarele trei infracţiuni: 385 din Codul Penal, care prevede împiedicarea exercitării dreptuilor electorale prin orice mijloc şi stabileşte o pedeapsă cu închisoare de la şase luni la trei ani. A doua infracţiune este abuzul în serviciu, prevăzută de articolul 297, alineatul 1, din Codul Penal, iar a treia infracţiune este neglijenţa în serviciu, articolul 298 din Codul Penal. Pentru toate aceste persoane, implicate în obstrucţionarea dreptului la vot al persoanelor din străinătate, am depus plângere penală pentru că li s-a împiedicat dreptul la vot”, a declarat Monica Macovei în cadrul unei conferinţe de presă.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Monica Macovei îl sprijină pe Klaus Iohannis în turul II al prezidenţialelor

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Macovei a mai spus că dovezile sunt publice şi că solicită procurorului general rezolvarea cât mai rapidă a plângerilor penale.
 

„Cu toţii am văzut dovezile publice, sunt de notorietate, nu au fost secţii de votare, nu au fost ştampile, nu au fost declaraţii pe propria răspundere. Solicit procurorului general să o rezolve de îndată şi cu imparţialitate. Dacă nu se rezolvă, atunci rămânem cu eticheta de ţară în care se fură alegerile şi în care românii nu pot vota”, a mai afirmat Macovei.

ALEGERI PREZIDENŢIALE. ACL: Ponta să se delimiteze de Vadim şi să ceară anularea acordului UNPR – PRM