Macovei: Am VOTAT pentru cote OBLIGATORII de REFUGIAŢI pentru toate statele. Este RUŞINOS!

Europarlamentarul Monica Macovei susține că a votat pentru cote obligatorii de refugiați pentru toate statele, precizând că intrarea în Uniunea Europeană înseamnă obligații și drepturi.

11 sept. 2015, 16:33
Macovei: Am VOTAT pentru cote OBLIGATORII de REFUGIAŢI pentru toate statele. Este RUŞINOS!

„Am votat pentru cote obligatorii de refugiați pentru toate statele. Am intrat în Europa, asta înseamnă că avem și obligații, și drepturi. România va primi bani. Între 2014 — 2016, există prevăzut un miliard de euro pentru țările care iau refugiați, tocmai pentru a nu fi ceva împovărător, mai ales că este criză economică încă în multe țări. Deci, vom crea și locuri de muncă”, a afirmat Monica Macovei, vineri, într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Cum au votat EURODEPUTAŢII români cotele de REFUGIAŢI propuse de CE. Cine a votat „pentru”

Europarlamentarul a subliniat că este vorba „de refugiați politici”, care vor sta în tabere de refugiați, unde trebuie să se facă o triere „între refugiații economici, între refugiații politici și între acei agenți care vin din Statul Islamic cu intenția să comită acte teroriste”.

Macovei mai spune că în aceste condiții serviciile de informații din toată Europa trebuie să își facă treaba, scrie Agerpres.

„Suntem o țară de 18 — 20 de milioane de oameni. 6.300 de refugiați reprezintă o problemă? Este rușinos, e dezonorant pentru noi să spunem că nu suntem capabili să-i primim, în condițiile în care primim și bani pentru asta”, a spus europarlamentarul.

Citeşte şi: Europarlamentar PNL: Valul de imigranţi este ÎNGRIJORĂTOR pentru toţi românii