Europarlamentar PNL: Valul de imigranţi este ÎNGRIJORĂTOR pentru toţi românii

Europarlamentarul liberal Mihai Țurcanu consideră că valul de imigranți care a pătruns în Europa este îngrijorător atât pentru Uniunea Europeană, cât și pentru România. El și-a manifestat, vineri, într-o conferință de presă, convingerea că numărul de imigranți care pătrund în spațiul european va crește.

11 sept. 2015, 11:17
Europarlamentar PNL: Valul de imigranţi este ÎNGRIJORĂTOR pentru toţi românii

Valul de imigranți este îngrijorător pentru toți cetățenii României. Toată Europa este îngrijorată de ceea ce va urma să se întâmple cu 120.000 de oameni. Probabil, estimările sunt că acest număr va crește, dar nici nu poți să întorci spatele unor oameni care trăiesc în teroare în țările lor„, a afirmat europarlamentarul liberal Mihai Țurcanu, potrivit Agerpres.

Eurodeputatul român a declarat că, atunci când a fost votată cota de imigranți pentru fiecare stat membru al Uniunii Europene, el s-a abținut. „Grupul PPE din Parlamentul European ne-a cerut să votăm pentru cote. Grupul PPE România am stabilit să votăm împotrivă sau să ne abținem. Eu personal m-am abținut, pentru că suscită atâtea dezbateri și cred că nu avem destule argumente ca să ne putem asuma, noi, ca și țară, aceste cote„, a adăugat Țurcanu.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat joi, la Comisia parlamentară pentru Afaceri Europene, că anunţul Comisiei Europene privind cotele obligatorii de refugiaţi reprezintă o propunere care va fi negociată în Consiliul de Justiţiei şi Afaceri Interne. Oficialul a precizat că nu sunt prevăzute sancţiuni pentru statele care nu pot primi refugiaţi, conform cotelor.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că mandatul României la JAI va fi să nu accepte cote obligatorii de refugiaţi, adăugând că nu este o soluţie să fie stablite astfel de cote şi că este nemulţumit de anunţul Comisiei Europene.

Citeşte şi: VIDEO scandalos cum sunt trataţi imigranţii în Ungaria. „Este un Guantanamo al Europei”