Macovei: DNA să verifice de unde provine suma de 9 milioane de euro din declaraţia de avere a Elenei Udrea

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidențiale, solicită Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) să verifice modul în care Elena Udrea a dobândit suma de 9 milioane de euro, aşa cum ar apărea în declaraţia acesteia de avere.

30 oct. 2014, 07:14
Macovei: DNA să verifice de unde provine suma de 9 milioane de euro din declaraţia de avere a Elenei Udrea

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Mai ales că Udrea a lucrat la stat, afirmă Macovei. În opinia Monicăi Macovei, ar trebui investigaţi toţi politicienii sau oamenii de afaceri sau oricine a încălcat legea şi a fost implicat în acte de fraudare a banului public şi de corupţie.

Elena Udrea: Mi se cere să mă retrag din alegeri în favoarea unor candidaţi de dreapta VIDEO

“Pentru mai mulţi candidaţi, se pune întrebarea de unde au banii, de unde au atât de mulţi bani de campanie: zeci de milioane de euro. Şi întrebarea asta se pune şi la doamna Udrea, şi la domnul Ponta, şi la domnul Iohannis. Pentru că orice finanţare într-o campanie electorală din bani necinstiţi îşi cere răsplata: un contract, o funcţie… Şi de asta România merge prost de 25 de ani(…) Procurorii DNA trebuie să verifice de unde provine suma de 9 milioane de euro din declaraţia de avere a doamnei Elena Udrea. Că, dacă ai lucrat la stat, la Cancelaria prezidenţială şi pe urmă ca ministru, nu ai de unde să ai 9 milioane de euro!”, a declarat Monica Macovei, citată de Ziarul Ring.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. De asemenea, ea a ţinut să reamintească faptul că anchetele DNA sunt posibile astăzi pentru că ea a creat această instituţie în 2005.

ELENA UDREA, cu ochii înlăcrimaţi despre Cocoş: Peste tristeţea de a fi ÎNŞELATĂ am trecut demult

Totuşi, nicio sumă de 9 milioane de euro nu apare în declaraţia de avere a Elenei Udrea. Dar multe alte proprietăţi imobiliare, investiţii în diverse companii, bani în conturi bancare, care, probabil, ar totaliza suma precizată de Macovei.