Macovei: Eu am cernut cât am putut de bine. Pentru fiecare candidat respins există un porces verbal

Monica Macovei spune că poate justifica fiecare aviz negativ acordat candidaţilor care se regăsesc pe lista dosarelor respinse de Comisia de Etică. Vicepreşedintele PDL a precizat la România TV că responsabilitatea privind aprobarea listelor cu candidaţi aparţine începând de astăzi doar liderilor ARD.

RomaniaTV.net
25 oct. 2012, 15:18
Macovei: Eu am cernut cât am putut de bine. Pentru fiecare candidat respins există un porces verbal

„Nu mai primim dosare noi până astăzi. Mai vrem dosare primite pe care le vom soluţiona. Cel mai important lucru pe care l-am comunicat a fost de transparenţă. Am dat şi numele celor cu aviz negativ. Având în vedere declaraţiile unor candidaţi am decis să nu mai primim contestaţii”, a declarat Monica Macovei la România TV, precizând că din acest moment, răspunderea privind listele de candidaţi aparţine preşedinţilor ARD:

„Decizia finală privind candidatura e răspunderea partidelor din alianţă. Eu am dat avizele şi am cernut cât am putut de bine 502 candidaţi. Mai departe dacă vor să nu ţină seama de ele atunci îşi asumă decizia politică şi explică publicului de ce vor să susţină un candidat. Nu văd nimic contradictoriu”.

CITEŞTE ŞI: SCANDAL în PDL. Macovei nu mai vrea să se ocupe de candidaturile ARD

Conform vicepreşeedintelui PDL, toate cele 36 de candidaturi respinse au în spate motive explicate prin procese verbale.

„Pentru a lămuri aceste controverse am dat acest comunicat şi am dat lista celor care au aviz negativ. Avem procese verbale, deci putem explica aceste lucruri. La ARD am avut curajul să facem ceea ce cei de la USL nici nu îndrăznesc să facă”, a adăugat Macovei.