Macovei: L-aş urma pe Ungureanu într-o nouă mişcare politică

Vicepreşedintele PDL Monica Macovei spune că l-ar urma pe premierul Mihai Răzvan Ungureanu într-o nouă mişcare politică, apreciind că probabil la fel ar face şi Cristian Preda şi alţi membri PDL.

RomaniaTV.net
10 apr. 2012, 08:25
Macovei: L-aş urma pe Ungureanu într-o nouă mişcare politică

„Este decizia lui Mihai Răzvan Ungureanu. M-a bucurat foarte mult ce a spus, că se gândeşte la o mişcare nouă, este necesară o mişcare nouă în România. Şi eu am avut astfel de gânduri. Cum vrea să o facă nu ştiu, dar categoric nu poţi doar să te pui în fruntea PDL aşa cum el este astăzi. PDL nu s-a curăţat, cum nu s-au curăţat nici celelalte două, trei partide, deşi sunt în opoziţie, pentru că în opoziţie se curăţă partidele, dar sunt aceiaşi baroni, dar o parte din PDL poate să constituie baza acestui partid. În ţară sunt organizaţii locale şi oameni minunaţi, buni, profesionişti, curaţi, cinstiţi, care însă n-au ajuns în poziţii de putere. Dacă se gândeşte să construiască pe acest PDL, pe o parte se poate construi, nu în totalitate. Poate se gândeşte la o mişcare total nouă”, a afirmat Macovei, la B1 TV.

Întrebată dacă l-ar urma pe Mihai Răzvan Ungureanu într-o nouă mişcare politică, Monica Macovei a răspuns: „Probabil că da”.

Chestionat dacă este un grup în PDL care ar vrea să meargă alături de Ungureanu, Macovei a spus: „N-am discutat, dar cred că există. Pot să vă spun despre mine şi probabil la fel ar fi şi în cazul lui Preda (Cristian Preda – n.r.). Asta pot să vă spun, nu am discutat cu alţii”.

„Eu sunt pentru orice formaţiune nouă pe partea dreaptă formată din oameni integri”, a subliniat vicepreşedintele PDL.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, în urmă cu o săptămână, că simte o aşteptare din partea populaţiei şi că această aşteptare se va „structura” la un moment dat, dar că mai întâi are nevoie să înregistreze performanţe la conducerea Guvernului.