Macovei: Un politician nu are voie să simpatizeze un condamnat penal

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat astăzi la România TV că un politician nu are voie să simpatizeze un condamnat. Mai mult, fostul ministru al Justiţei a precizat că replica primului-ministru Victor Ponta este o obrăznicie.

22 mai 2013, 17:36
Macovei: Un politician nu are voie să simpatizeze un condamnat penal

Monica Macovei susţine că Victor Ponta nu are voie să aibă simpatii pentru condamnaţii penal.

„Pentru că se discută mult despre garţiere zilele acestea, cred că încearcă să stârnească şi o simpartie publică. Ei (n.r. politicienii) trebuie să se delimiteze de o persoana condamnată penal, şi nu să simpatizeze cu acea persoană, eventual să-şi ceară scuze electoratului că au pus pe listă o persoană despre care oricum ştiau că are mai multe dosare penale. Astfel de mesaje de simpatie şi dramatism faţă de o persoană condamnată sunt jenante pentru politicienii de orice rang. Nu văd de ce domnul Becali este o victimă”, a explicat Macovei la România TV, după ce europarlamentarul PDL a analizat, miercuri,  „imixtiunile” in justiţie ale prim-ministrului Victor Ponta, precum şi simpatia liderilor USL pentru Gigi Becali, condamnat la trei ani de închisoare.

Monica Macovei consideră o obrăznicie declaraţia lui Victor Ponta. Liderul USL consideră că europarlamentarul PDL este „dusă cu sorcova” când afirmă că s-ar pregăti la nivel emoţional terenul pentru graţierea lui Gigi Becali, arătând că aceasta acuza la momentul suspendării lui Băsescu că s-ar pregăti graţierea lui Năstase.

„Credeţi că eu îmi pierd vremea cu prostiile şi obrăzniciile astea?! Nu! Este o obrăznicie tip Ponta ca şi minciuna pe care a spus-o apropo de referendum şi de fraudă”, a conchis fostul ministru al Justiţiei.