Macron avertizează că utilizarea armelor chimice în Siria va provoca „un răspuns imediat” al Franţei

Președintele francez Emmanuel Macron a avertizat luni că "orice utilizare a armelor chimice" în Siria va face obiectul unor represalii și va provoca un răspuns imediat al Parisului, relatează AFP.

RomaniaTV.net
29 mai 2017, 17:13
Macron avertizează că utilizarea armelor chimice în Siria va provoca „un răspuns imediat” al Franţei

În cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său rus Vladimir Putin la Versailles, președintele francez și-a exprimat totodată dorința de a „consolida parteneriatul cu Rusia” în lupta împotriva terorismului în Siria.

„Din punctul nostru de vedere există o linie roșie foarte clară — utilizarea armelor chimice de către oricine”, a avertizat șeful statului francez. „Orice utilizare a armelor chimice va face obiectul unor represalii și al unui răspuns imediat, în orice caz din partea Franței”, a adăugat el.

„Prioritatea noastră absolută este lupta împotriva terorismului și eradicarea grupărilor teroriste, în special a Daech”, a spus el.

„Este principiul director al acțiunii noastre și ceea ce eu doresc, în afara acțiunilor noastre din cadrul coaliției, este să putem consolida parteneriatul nostru cu Rusia”, a adăugat Emmanuel Macron.

Noul președinte francez s-a exprimat în favoarea unei „tranziții democratice” în Siria, „însă păstrând un stat sirian”.

„În regiune, statele eșuate sunt o amenințare pentru democrațiile noastre și am văzut, de fiecare dată, că au condus la avansul grupărilor teroriste”, a mai spus el.