Macron îi taie elanul lui Zelenski. „Vor mai trece câteva zeci de ani până când Ucraina va fi confirmată ca membră a UE”

Preşedintele francez Emmanuel Macron afirmă că va fi nevoie probabil de "câteva decenii" pentru ca Ucraina să fie confirmată ca membră a Uniunii Europene.

09 mai 2022, 19:35
Macron îi taie elanul lui Zelenski. „Vor mai trece câteva zeci de ani până când Ucraina va fi confirmată ca membră a UE”

Emmanuel Macron afirmă că va fi nevoie probabil de „câteva decenii” pentru ca Ucraina să fie confirmată ca membră a Uniunii Europene, cu toate acestea el adaugă că Ucraina este „deja un membru” al familiei europene datorită „luptei” şi „curajului” său.

De asemenea, Macron a declarat în Parlamentul European de la Strasbourg că speră ca UE să avanseze „rapid” în ceea ce priveşte aderarea Ucrainei.

Ucraina a completat cel de-al doilea chestionar în cadrul procesului de aderare la UE.

Citeşte şi Vladimir Putin, un nou mesaj dur pentru Occident: „UE ignoră crimele comise de Ucraina”. Ce a cerut Europei liderul de la Kremlin

Potrivit The Guardian, Comisia Europeană îşi propune să emită luna viitoare un aviz privind aderarea Ucrainei la UE, a anunţat, luni, preşedintele Ursula von der Leyen.

Von der Leyen, care s-a angajat anterior să încerce să accelereze procesul de aderare a Ucrainei la UE, a scris pe Twitter că a vorbit cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre „parcursul european” al ţării sale. Ea a adăugat că „aşteaptă cu nerăbdare să primească răspunsurile la chestionarul de aderare la UE”.

Citeşte şi Emmanuel Macron: Franța trebuie să acţioneze pentru a evita orice escaladare a războiului din Ucraina