Macron îl poate face pe Trump să se răzgândească în privinţa Acordului de la Paris

Președintele Franței, Emmanuel Macron, și-a exprimat speranța că omologul său american, Donald Trump, va reveni asupra deciziei de a retrage Statele Unite din Acordul de la Paris pentru combaterea schimbărilor climatice.

16 iul. 2017, 05:50
Macron îl poate face pe Trump să se răzgândească în privinţa Acordului de la Paris

Trump „mi-a spus că va încerca să găsească o soluție lunile viitoare”, a declarat Macron, citat în numărul de duminica aceasta al săptămânalului Le Journal du Dimanche, preluat de Reuters.

„Am discutat în detaliu despre ce l-ar putea face să revină în Acordul de la Paris”, a mai spus șeful statului francez, potrivit Agerpres.

Președintele SUA și-a retras țara din acord la începutul lui iunie, susținând că mari poluatori cum ar fi India și China sunt tratați cu îngăduință, în detrimentul industriei americane.

Citeşte şi Schimbări climatice. Macron „respectă decizia” lui Trump, dar „rămâne ataşat faţă de acordul de la Paris”

Macron și Trump s-au reîntâlnit săptămâna acesta în capitala Franței, cu ocazia zilei naționale, 14 iulie. Cu această ocazie, Trump a declarat că „s-ar putea întâmpla ceva în legătură cu acordul de la Paris”.

Acordul semnat în 2015 de aproape 200 de țări consemnează ținta de a limita încălzirea globală la mai puțin de două grade Celsius, până în 2100, în special prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon și alte gaze cu efect de seră.