Macron l-a sunat de urgenţă pe Putin. O oră şi jumătate au stat cei doi preşedinţi la telefon

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron a discutat luni cu preşeditele Rusiei Vladimir Putin în timp ce delegaţiile Ucrainei şi Rusiei aveau o rundă de negocieri în Belarus pentru a găsit o cale de a opri atacurile armatei ruse în Ucraina. Ulterior, Macron a discutat şi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelensky.

28 feb. 2022, 17:28
Macron l-a sunat de urgenţă pe Putin. O oră şi jumătate au stat cei doi preşedinţi la telefon

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron a discutat luni separat cu preşeditele Rusiei Vladimir Putin, apoi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, în timp ce delegaţiile Ucrainei şi Rusiei discutau în regiunea Gomel, din Belarus, despre oprirea războiului din Ucraina.

Emmanuel Macron şi Vladimir Putin au discutat la telefon timp de o oră şi 30 de minute, conform unei informări transmise de Palatul Elysee, citate de CNN.

Citeşte şi: A cincea zi de război în Ucraina. Bombardamente în Harkov chiar în timpul negocierilor de pace. Oficial ucrainean: „Sunt zeci de morţi şi sute de răniţi”. FOTO şi VIDEO

Potrivit sursei citate, Emmanuel Macron a declarat că a insistat pentru „necesitatea de a implementa o încetare imediată a focului”.

Citeşte şi: Dezastru în Dombas: Totul de distrus. Oraşul Volnovakha a devenit o ruină. Oamenii nu au curent, apă sau încălzire. Imagini de groază şi în Kiev

Negocierile dintre delegaţiile Ucrainei şi Rusiei au început luni în regiunea Gomel din Belarus.