Macron pare că îl copiază pe Zelensky. Preşedintele francez, veşnic aranjat, surprins acum ciufulit, în hanoroc şi blugi în „Camera de război” – FOTO

Francezii sunt recunoscuți ca fiind cei care pornesc tendințele în modă, dar se pare că președintele Emmanuel Macron a început să preia stilul de la cel mai în vogă lider european.

14 mart. 2022, 23:00

Macron pare că îl copiază pe Zelensky. Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a devenit o personalitate recunoscută la nivel mondial după ce Rusia i-a invadat ţara.  Acesta și-a petrecut ultimele trei săptămâni îmbrăcat în hanorace, jachete și tricouri simple, de culoare kaki, încercând să îşi apare ţara.

Macron pare că îl copiază pe Zelensky. Preşedintele francez, veşnic aranjat, surprins acum ciufulit, în hanoroc şi blugi în „Camera de răbvoi”

Liderul ucrainean a renunțat, în mod evident, la costumul și cravata care s-ar potrivi de obicei unui șef de stat pentru o ținută mai impunătoare, în timp ce își împarte timpul între palatul prezidențial și străzile din Kievul ruinat de război. Cu toate acestea, au apărut noi imagini cu Macron – probabil cea mai curată siluetă din UE, care este rareori văzut purtând altceva decât un costum impecabil, părul veşnic tuns și  aranjat. Acum a fost surprins într-un birou din palatul Elysee, purtand un hanorac închis la culoare, blugi. şi destul de neingrijit.

Liderul francez abia se poate fi recunscut la prima vedere. Fotografiile, făcute în Camera de Aur a Palatului Élysée din Paris, care funcționează şi ca biro allui Macron, îl arată pe şeful de stat aparent istovit de muncă, răspunzând apelurilor liderilor internaționali în ipostaze care seamănă izbitor cu imaginile cu Zelensky pregătindu-se să vorbească cu mass-media sau în cele care vine cu un discurs  video captivant din biroul său din capitala Ucrainei.

Difuzate în această dimineață de Soazig De La Moissonnière, fotograful oficial al lui Macron, imaginile au fost bine primite pe rețelele de socializare de către fanii acestuia, care au aplaudat fotografiile aparent sincere ale Președintelui.

Totuşi, există persoane care l-au acuzat pe Macron că totul a fost o lovitură de imagine în stilul „războiului”, un fel de  truc de marketing, furând din popularitatea lui Zelensky și încercând să pară mai identificabil cu el.

Până acum, Macron a fost un personaj  bine îmbrăcat și a fost prezentat de multă vreme drept omul de stat suprem care nu ar îndrăzni să fie prins afară din costum și cravată chiar și în afara serviciului.

Între timp, Zelensky a fost considerat un om al poporului de când Rusia a invadat Ucraina, dezvoltând o înclinație pentru a face videoclipuri sau selfie-uri în timp ce se plimba pe străzile Kievului în haine kaki și rostind discursuri de încurajare, sfidându-l peVladimir Putin.

Citeşte şi: Adevăratul plan al lui Vladimir Putin în Ucraina. „Nu e doar dorința de răzbunare!”