Macron transmite un nou mesaj de compromis din România. „Rusia este o putere de temut şi nu dorim să avem un război cu poporul rus”

Preşedintele francez Emmanuel Macron a ţinut să precizeze că Rusia este "o putere de temut", însă statele occidentale nu îşi doresc să aibă "un război cu poporul rus". Pentru ca Ucraina să câştige şi focul să înceteze, liderul de la Paris a transmis că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va trebuie să negocieze cu Vladimir Putin, iar puterile europene vor fi prezente la masa negocierilor pentru a aduce garanţii de securitate.

15 iun. 2022, 12:40
Macron transmite un nou mesaj de compromis din România. „Rusia este o putere de temut şi nu dorim să avem un război cu poporul rus”

Emmanuel Macron transmite un nou mesaj de compromis din România, în condiţiile în care a subliniat că Rusia nu trebuie umilită. După ce a fost întrebat cum se poate trata cu un agresor fără să-l umileşti, preşedintele francez a afirmat că singura ieşire este „o soluţionare a conflictului, este fie o victorie militară a Ucrainei, fie o discuţie pentru că este singura soluţie care să permită un acord între Ucraina şi Rusia.

„Încă din prima zi, Franţa a spus că Rusia este ţara agresoare şi duce un război de agresiune împotriva Ucrainei şi nu respectă nici integritatea teritorială şi nici suveranitatea Ucrainei. Am condamnat ferm acest război şi am luat măsuri.

Dificultate actuală pe care am discutat-o îndelung cu preşedintele Iohannis este (…) Denunţăm această situaţie, sancţionăm Rusia, susţinem ucrainenii să lupte, dar să fim lucizi…

Noi nu ne lansăm într-un război. Nu suntem în război cu Rusia. Singura ieşire, o soluţionare a conflictului, este fie o victorie militară a Ucrainei, fie o discuţie pentru că este singura soluţie care să permită un acord între Ucraina şi Rusia.

Este o chestiune de bun simţ. Sunt frapat că există o formă de escaladare verbală, fără să se tragă consecinţele acestor declaraţii”, a declarat perşedintele Emmanuel Macron într-o vizită la baza militară Mihail Kogălniceanu.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Franța sprijină aderarea României la Spațiul Schengen / Emmanuel Macron: „Ne aflăm alături de dumneavoastră, pentru ca situaţia să progreseze”

Emmanuel Macron: „Dorim să construim şi pacea. Focul trebuie să înceteze şi discuţiile trebuie să se reia”

„În faţa războiului hotărât de Rusia împotriva Ucrainei, poziţia Franţei şi a Europei e clară încă din prima zi. Să facem totul pentru a împiedica acest război şi am acţionat în acest sens. Să sancţionăm în mod clar Rusia încă din prima zi, pe care am desemnat-o ca fiind vinovată de acest război şi de această greşeală politică, morală şi istorică.,

Am ştiut sub preşedinţia franceză să menţinem unitatea europenilor şi să hotărâm rapid un pachet de sancţiuni. Încă de la începutul conflictului am luat şase serii de sancţiuni inedite până la ultima care sancţionează aproape în întregime aprovizionarea cu petrol rus.

În mod clar, vom continua să susţinem Ucraina pentru a o ajuta să se apere, să lupte, pe plan economic şi financiar, umanitar. Vom continua să primim pe sol european, primul spaţiu din lume, care primeşte aceşti refugiaţi care fug de război

Dorim să construim şi pacea. La un moment dat, focul trebuie să înceteze şi discuţiile trebuie să se reia. Împreună cu preşedintele Zelenski am afirmat noi, europenii, împărtăşim acelaşi continent. Geografia este încăpăţânată. Rusia va rămâne acolo unde este, unde va fi şi mâine. Rusia este o putere de temut şi noi nu dorim să avem un război cu poporul rus

Pentru ca Ucraina să câştige şi focul să înceteze, trebuie să negociem. Preşedintele ucrainean trebuie să negocieze cu Rusia şi noi, europenii, vom prezenţi la această masă aducând garanţii de securitate”, a concluzionat Emmanuel Macron.

Citeşte şi: Bill Gates dinamitează piaţa cripto. „Se bazează pe teoria fraierului mai mare!”