Mădălin Ionescu, cu ochii în lacrimi pentru fiul său Filip: „Nu există nicio operație prin care să îi înlocuiești neuronii arși”

Mădălin Ionescu susține că nu a făcut niciun demers pentru ca Filip să beneficieze de drepturile specifice gradului lui de handicap.

16 ian. 2024, 12:19
Mădălin Ionescu, cu ochii în lacrimi pentru fiul său Filip: „Nu există nicio operație prin care să îi înlocuiești neuronii arși”

Mădălin Ionescu a izbucnit în lacrimi din cauza problemelor cu care se confruntă fiul său. Ce i-au transmis medicii: ”E cu atât mai mare suferința”

Totul a început în jurul vârstei de un an, când Filip a luat varicelă de la sora sa. O boală banală a copilăriei s-a transformat într-un adevărat coșmar. Prezentatorul a mărturisit că virusul l-a afectat pe Filip la nivel cerebral. Deși nu vorbește foarte mult despre acest aspect din viața sa, de data aceasta, prezentatorul TV și-a deschis sufletul și a vorbit despre problemele de sănătate ale fiului său.

Mădălin Ionescu susține că nu a făcut niciun demers pentru ca Filip să beneficieze de drepturile specifice gradului lui de handicap. Cu toate astea, prezentatorul TV este conștient de faptul că boala fiului său nu poate fi tratată, însă nu înțelege umilința din partea autorităților.

Lui Mădălin Ionescu i-au dispărut banii de pe card. Prezentatorul TV s-a dus imediat la bancă: „Suma e mult mai mare!”

”Trebuie să vă spun o poveste care nu e atât de veselă, deși noi ne iubim foarte mult și ne simțim foarte bine împreună. Ani de zile nu am făcut niciun demers pentru ca Filip să beneficieze de drepturile specifice gradului lui de handicap, pentru că el are un certificat de încadrare de handicap, așa cum au și alte persoane din România. Partea ciudată este că trebuie să treci anual prin niște proceduri incredibile. Ani de zile m-am dus și am făcut treaba asta, dar în cazul lui Filip, în condițiile în care nu există nicio operație prin care să îi înlocuiești neuronii arși, mi se pare umilitor, ca si în cazul altor persoane, să fii chemat în fiecare an sau o dată la doi ani să treci prin instituții, să treci cu el prin analize inutile”, a spus Mădălin Ionescu, pe contul său de Facebook.

Citeşte şi: Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, experiență penibilă, chiar la intrarea în Elveția. ”Pentru că suntem români, evident!”

Mădălin Ionescu:”Am cheltuit foarte mulți bani cu Filip pe terapii, prin anumite centre”

Mădălin Ionescu l-a dus pe fiul său chiar și în Germania, în încercarea de a-l face bine, însă fără rezultat. ”Am cheltuit foarte mulți bani cu Filip pe terapii, prin anumite centre, am avut chiar terapeuți care veneau acasă, ne-am deplasat în afara țării, am avut o situație absolut stranie și deosebită în același timp, în Germania. Acolo mi s-a spus că au mai văzut doar două creiere ca ale lui Filip, la Albert Einstein și la Arthur Schopenhauer. Însă, pentru noi nu ne-a ajutat foarte mult treaba asta pentru că oricâtă înzestrare genetică ar fi avut, faptul că un virus i-a prăjit anumite circuite neuronale, fapt care-l împiedică să se dezvolte și să vorbească așa cum trebuie, pentru noi este o realitate mult mai terifiantă și mai puternică decât că are el un potențial uriaș, e cu atât mai mare suferința din cauza asta”, a mai spus fostul prezentator, în cadrul  emisiunii În oglindă, moderată de Mihai Ghiță.

Mădălin Ionescu a apelat și la celebrul neurochirurg, Vlad Ciurea
„Atunci nu mi-am dat seama. Din păcate a făcut varicelă de la sora lui și a făcut o formă foarte dură, țin minte că nu avea loc nici măcar pe limbă un loc liber, fără bube. Așa s-a întâmplat. Acest virus i-a prăjit, i-a ars anumite circuite neuronale, centrii vorbirii, spre exemplu, sunt foarte afectați, d-aia Filip nici nu vorbește, vorbește mai mult din gât. În acel moment nu mi-am dat seama care sunt efectele. Abia în jurul vârstei de un an am realizat că sunt niște probleme pentru încă nu mergea și l-am dus la celebrul neurochirurg Vlad Ciurea, care mi-a confirmat că a avut loc un incident de natură virală, în România nu se făcea vaccinul împotriva varicelei, acum se face, însă de la un an, deci nici atunci nu m-ar fi ajutat.”,  a spus Mădălin Ionescu.