Mădălin Voicu, atac dur la Patriarhul României: Preoţii sunt nişte derbedei, cu Daniel în frunte

Mădălin Voicu a lansat un atac dur la adresa preoţilor. Deputatul a declarat că cei mai mulţi reprezentanţi ai Bisericii sunt nişte "derbedei" care care şi-au transformat meseria într-o bişniţă, în frunte cu Patriarhul Daniel, potrivit România TV.

13 feb. 2013, 12:42
Mădălin Voicu, atac dur la Patriarhul României: Preoţii sunt nişte derbedei, cu Daniel în frunte

„Înainte, credinţa în Dumnezeu, clerul, fermentul ăsta ortodox, chiar dacă suntem popor laic, avea o seminţie, o chestie, o pioşenie. Era o chestie serioasă. Acum e bişniţărie. Şi de la cap se împute peştele. Trei preoţi cunosc pentru care aş băga mâna în foc că sunt oameni care cred în meseria lor şi care sunt în stare să-ţi limpezeasca sufletul. Restul sunt derbedei, cu Daniel in frunte, a declarat deputatul Mădălin Voicu.

Contactat de România TV, Mădălin Voicu a precizat că este un „bun creştin”.

„Vă avertizez că sunt un bun creştin practicant. În fiecare săptămână mă duc cu copiii la biserică. Problema e mult mai gravă şi probabil e viciul globalizării. Sunt foarte supărat pe faptul că Biserica, prin reprezentanţii ei, practică un gen de afacere. Nu mai poţi înmormânta pe cineva sau să-ţi botezi copiii fără negociere cu preoţii. Este vorba despre o meserie. Îi respect foarte mult pe pustnicii din vârful muntelui. Populaţia e încurajată să se târască pe coate pentru a sta la coadă la moaşte. Fiind un bun creştin, Dumnezeu e prea mare şi prea frumos pentru a tot fi pomenit. A devenit un fel de marfă. De aceea am un fel de revoltă. Ştiu multe despre preoţi care sunt stătători în primele rânduri ale bisericii încât dacă aş spune lumea ar afla multe lucruri. Nu vreau să judec, ci doar să constat. Oamenii au fost subjugaţi de cele mai multe ori de biserică şi obligaţi să trăiască în primitivism şi empirism”, a declarat Mădălin Voicu, la România TV.