Mădălin Voicu, plasat sub control judiciar. Procurorii i-au fixat o cauţiune de 500.000 de lei

Procurorii DNA au dispus joi luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune față de deputatul Mădălin Voicu, în dosarul în care parlamentarii nu au încuviințat reținerea și arestarea preventivă a acestuia. Procurorii l-au plasat pe Voicu sub control judiciar şi cer să depună o cauţiune de jumătate de milion de lei.

RomaniaTV.net
18 feb. 2016, 08:06
Mădălin Voicu, plasat sub control judiciar. Procurorii i-au fixat o cauţiune de 500.000 de lei

Mădălin Voicu s-a prezentat joi dimineaţă la sediul DNA, după ce cu o zi înainte colegii săi deputaţi au respins cererile procurorilor anticorupţie privind reţinerea şi arestarea sa preventivă în dosarul în care este suspect pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, fals în declarații şi spălare a banilor, toate în formă continuată.

Procurorii DNA au pus în mișcare acțiunea penală și au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, pentru o perioadă de 60 de zile, de la data de 18.02.2016. Mădălin Voicu are la dispoziţie 10 zile pentru a depune cauțiunea în valoare de 500.000 lei, ce va fi consemnată pe numele inculpatului, la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție.

Măsura a fost dispusă în scopul asigurării bunei desfășurări a procesului penal, împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală și prevenirii săvârșirii altor infracțiuni, în condițiile în care Parlamentul României – Camera Deputaților a respins cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a inculpatului Voicu Mădălin Ștefan,

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul VOICU MĂDĂLIN ȘTEFAN trebuie să se prezinte la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție și la Secția 6 Poliție București ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție și organele de politie desemnate cu supravegherea, cu privire la schimbarea locuinței, să se prezinte la organele de politie desemnate cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit, să nu depășească teritoriul României decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului, să nu se apropie de ceilalți inculpați/alți participanți la comiterea infracțiunii și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale. În caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Deputaţii au decis, miercuri, prin vot, că Mădălin Voicu nu poate fi reţinut sau arestat, respingând cererile DNA în cazul său. Astfel, 158 de deputaţi au votat împotriva cererii DNA de arestare a sa, în timp ce 103 au votat pentru arestare. Anterior, Mădălin Voicu a luat cuvântul în faţa colegilor săi deputaţi miercuri, în cadrul dezbaterii privind solicitările DNA de reținere și arestare preventivă în cazul deputatului şi a colegului său Nicolae Păun. Cu această ocazie, Mădălin Voicu le-a cerut colegilor săi deputaţi să nu încuviinţeze cererea DNA de arestare a sa, argumentând că este nevinovat.

Deputaţii au decis ca deputatul Mădălin Voicu să-şi păstreze imunitatea parlamentară, în urma votului din plen.

Anterior votului de încuviinţare a reţinerii deputatului Mădălin Voicu, 170 de deputaţi au votat împotriva cererii DNA de reţinere şi 116 au votat pentru reţinere.

Citeşte şi INTERCEPTĂRI din dosarul lui Mădălin Voicu şi Nicolae Păun: „Nenorociţii naibii. Le faci bine şi uite”

Deputatul social-democrat Mădălin Voicu le-a cerut miercuri colegilor parlamentari să nu încuviințeze reținerea și arestarea sa preventivă pentru că este nevinovat și ar fi „o umilință îngrozitoare” pentru el.

„De obicei vorbesc liber, dar acum mi-am notat câteva cuvinte. Trafic de influenţă: Dragi colegi, nu cred că cineva dintre dvs. mă poate bănui pe mine de trafic de influenţă din moment ce am atât de multe cunoştinţe şi cred că nici dl. Păun nu şi-ar fi permis să mă atragă o situaţie de acest gen ştiind cum sunt eu construit si educat. Nu ştiu dacă vă amintiţi, eu am dat un telefon d-lui Teodorovici la rugămintea dlui. Păun să îl primească fără niciun alt motiv. Eu nu am nicio legatură cu aceste proiecte, eu nu sunt implicat. (…) Am văzut minciuni abominabile la tv: că aş fi deturnat fonduri destinate comunităţii rome. Nu aş fi putut face aşa ceva. Nu am făcut în viaţa mea nicio fraudă, nu am interese, firme, permis de conducere, nu am internet eu, nu ştiu să umblu, nu am conturi în bancă”, a precizat Mădălin Voicu în faţa deputaţilor.


loading...