Mădălin Voicu: „PSD e ca un arici, se strânge, lucrează…”

Deputatul PSD, Mădălin Voicu, a declarat, marţi, că Victor Ponta putea să stea de vorbă cu liderii PSD şi să explice momentul pentru care a ales autosuspendarea din funcţia de preşedinte. El nu crede însă că este cazul ca Ponta să-şi dea demisia din fruntea Guvernului.

14 iul. 2015, 08:07
Mădălin Voicu: „PSD e ca un arici, se strânge, lucrează…”

Întrebat dacă l-a surprins retragerea lui Victor Ponta de la şefia PSD, Mădălin Voicu a răspuns: „Nu, discuţiile datează încă imediat de după alegerile din noiembrie, deci lucrurile nu sunt noi, ca să spun aşa. Există etape în care dumnealui a dorit să se retragă, ba chiar să demisioneze. Probabil că a surprins ziua de duminica trecută, când lucrurile s-au întâmplat intempestiv. Dar n-a fost o surpriză, ci mai curând o dorinţă de a nu-l lăsa să se suspende din funcţia de preşedinte sau mă rog, din toate funcţiile pe care le deţine în partid„.

„Nu cred că lucrul ăsta trebuia să fie unilateral. Eu cred că o discuţie premergătoare deciziei putea să aibă loc (…). Domnul Ponta ar fi trebuit nu să se consulte, pentru că decizia este unilaterală, dar putea să stea de vorbă şi să explice nu neapărat cauza, cât momentul pentru care a ales autosuspendarea asta”, a mai declarat Voicu, la RFI.

Acest partid nu e perfect, însă în momentul când este în situaţii delicate, se mobilizează foarte bine, e ca un arici, se strânge, lucrează şi îşi găseşte resursele pentru a se aşeza din nou în poziţie de atac, eventual, dacă e cazul sau de reglare a situaţiei care s-a creat”, a continuat deputatul PSD.

Întrebat dacă ar trebui să-şi dea demisia Victor Ponta din funcţia de premier, Voicu a răspuns: „În momentul în care ai sprijin din partea coaliţiei, din partea liderilor, din partea oamenilor care compun actuala Putere şi eşti susţinut ca să poţi conduce în continuare acest Guvern, doar de dragul de a face pe plac unora sau altora mai mult sau mai puţin bine intenţionaţi sau cu alte principii, nu cred că este cazul să-şi dea demisia”, declară Mădălin Voicu.