Deputaţii jurişti au votat pentru arestarea lui Mădălin Voicu şi a lui Nicolae Păun

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat aviz favorabil asupra cererilor DNA de reţinere şi arestare a deputatului Mădălin Voicu acuzat de trafic de influenţă, fals în declaraţii, deturnare de fonduri şi spălare de bani, respectiv şi în cazul deputatului Nicolae Păun de la minorităţi. 

RomaniaTV.net
14 feb. 2016, 21:45
Deputaţii jurişti au votat pentru arestarea lui Mădălin Voicu şi a lui Nicolae Păun

Pentru reţinerea deputatului PSD Mădălin Voicu s-au pronunţat 10 membri ai Comisiei juridice, în timp ce 9 au fost „împotrivă”. De asemenea, pentru solicitarea de arestare au votat tot 10 deputaţi, iar 8 „împotrivă”, a precizat vicepreşedintele Comisiei Juridice Ciprian Nica. 

La ieşirea din sala de şedinţă, Mădălin Voicu a afirmat că avocaţii săi l-au sfătuit să nu facă declaraţii.

În cazul lui Nicolae Păun, au existat 13 voturi pentru reținere, două „împotrivă” și trei abțineri. De asemenea, pentru cererea DNA de arestare a acestuia s-au pronunțat 13 deputați, doi au votat „împotrivă”, iar trei s-au abținut. 

Votul a fost secret, iar avizul comisiei juridice este consultativ, decizia finală aparţinând plenului Camerei deputaților.

Madălin Voicu şi Nicolae Păun au fost prezenţi joi şi vineri la Comisia juridică pentru a-şi studia dosarul.

În vreme ce Mădălin Voicu a făcut declaraţii în care şi-a susţinut nevinovăţia, deputatul Nicolae Păun a preferat să folosească uşa din spate a sălii de şedinţă pentru a evita să răspundă întrebărilor ziariştilor.

”Eu nu vreau să politizez acest caz, că alţii îl politizează este problema lor. Eu vorbesc despre o problemă a mea, personală, despre care v-am spus şi continui să cred că sunt agăţat fără niciun fel de vină. Că putem face speculaţii, că putem face suspiciuni rezonabile sau că putem avea tot felul de bănuieli, unele subiective, dacă nu chiar tendenţioase, asta este cu totul altă chestie”, a declarat deputatul social-democrat Mădălin Voicu.  

Potrivit unor surse parlamentare, dosarele conţin interceptări ale unor înjurături şi ameninţări făcute la adresa procurorilor de către Nicolae Păun.

Referitor la acuzaţiile de trafic de influenţă, Mădălin Voicu a precizat joi că interceptările din dosar ce îl au drept protagonist vizează un telefon pe care i l-a dat fostului ministru al Fondurilor Europene şi al Finanţelor, Eugen Teodorovici, prin care l-a rugat să-l primească într-o audienţă pe deputatul Nicolae Păun.

Întrebat de jurnalişti dacă va face o recomandare pentru colegii deputaţi, în privinţa votului din plen, Mădălin Voicu a spus că nu ”îşi permite” să facă recomandări nimănui. De asemenea, el a explicat că deputaţii îl cunosc suficient de bine ca să nu mai fie nevoie de aşa ceva.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că PSD va vota în favoarea cererii DNA.


loading...