Mădălina Ghenea îi ia apărarea avocatului Robert Roşu, în dosarul „Ferma Băneasa”

Mădălina Ghenea îi ia apărarea avocatului Robert Roşu, condamnat în dosarul "Ferma Băneasa”. Recent, a postat un mesaj pe reţelele de socializare, în care spune că este posibil să se fi produs un abuz faţă de el, care „poate constitui un precedent periculos, care să ne afecteze drepturile tuturor”.

31 dec. 2020, 00:00
Mădălina Ghenea îi ia apărarea avocatului Robert Roşu, în dosarul „Ferma Băneasa”
Mădălina Ghenea îi ia apărarea avocatului Robert Roşu

Mădălina Ghenea îi ia apărarea avocatului Robert Roşu. Cel mai mult o îngrijorează faptul că pe de o parte, avocatul a fost achitat de o instanţă şi pe de altă parte, o alta l-a condamnat „în baza aceloraşi acuzaţii”.

Citeşte şi: Judecătoarele CSM Gabriela Baltag şi Evelina Oprina critică decizia ICCJ prin care a fost condamnat avocatul Robert Roşo în dosarul Ferma Băneasa

In aceasta perioada a anului cand toti ne gandim la familie, este un moment bun sa sa ne gandim si la altii, dar si la noi ca o comunitate. Desi nu cunosc domeniul juridic, inteleg punand cap la cap informatii publice emise de institutii ale statului si organisme profesionale reputate ca este posibil ca fata de un om (avocatul Robert Rosu) sa se fi produs un abuz si ca acest abuz poate constitui un precedent periculos, care sa ne afecteze drepturile tuturor.

Pe scurt, inteleg ca avocatul Robert Rosu, exercitandu-si profesia, a fost acuzat de DNA ca ar fi incalcat legea, Curtea de Apel Brasov l-a achitat, iar in apel Inalta Curte de Casatie si Justitie, in baza acelorasi acuzatii, a intors sentinta de achitare la 180 de grade si l-a condamnat la 5 ani de inchisoare.

Acuzatiile ar fi ca redactand un contract ar fi organizat un grup infractional si ca prezentand niste documente juridice (inclusiv hotarari definitive si irevocabile emise de instante), sustinad cazul clientului in fata unei comisii ar fi fost complice la abuz in serviciu.

Citeşte şi: Ponta susţine protestul avocaţilor, după condamnarea lui Robert Roşu în dosarul Ferma Băneasa: „Statul de Drept are nevoie de magistraţi şi avocaţi în egală măsură”

Mădălina Ghenea îi ia apărarea avocatului Robert Roşu

Mă îngrijorează doua lucruri. Daca a fost condamnat doar pe baza acestor acuzatii, nu pot sa spun decat ca ce a facut acest avocat ar fi facut orice alt avocat. Sa isi reprezinte clientii. De ce intr-o parte a fost achitat si in alta a fost condamnat in baza acelorasi acuzatii? Undeva justitia romana a gresit? De altfel, aceleasi lucuri le spun si Uniunea Barourilor din Romania si Baroul Bucuresti. Dacă avocatii spun acum ca le este frica sa mai reprezinte clienti impotriva statului, ca dreptul la aparare, care este unul constitutional, este in pericol, cred ca ar trebui sa ne intereseze pe toti acest caz.Nu ma pricep la acest domeniu, dar afland detaliile de mai sus, cred ca Justitia trebuie sa clarifice aceste lucruri rapid. Inteleg ca Inalta Curte ar trebui sa redacteze motivarea hotararii de condamnare in 30 de zile. Acum, cu toata revolta in randul avocatilor, cred ca este obligatoriu ca acest termen sa fie respectat si sa se motiveze clar aceasta sentinta. Pt ca altfel, pare ca un avocat, tata a doi copii, a fost bagat la inchisoare inainte de Craciun in urma unui abuz si nu se poate apara in continuare

”, a scris Mădălina Ghenea pe pagina sa de Instagram.