„Made in Germany” ar putea dispărea. Nemţii fierb

Un proiect de directivă a Comisiei Europene restrânge dreptul companiilor germane de a folosi eticheta „Made in Germany” , simbol recunoscut al calităţii şi fiabilităţii pentru toată omenirea. Industriaşii germani fierb.

RomaniaTV.net
17 ian. 2012, 11:20
„Made in Germany” ar putea dispărea. Nemţii fierb

Reprezentanţii patronatelor germane se mobilizează pentru a salva eticheta „Made In Germany” a cărei utilizare ar putea fi restricţionată la produsele care sunt fabricate preponderent în Germania. Guvernul federal a anunţat deja că sprijină demersul industriaşilor.

Potrivit unui proiect de directivă, denumirea de origine „Made in Germany” ar putea fi folosită doar pentru produsele care sunt fabricate în proporţie de 45% în Germania, prevedere mult mai dură faţă de legislaţia actuală, care se referă doar la „ultima etapă importantă de transformare”. Astfel, acum, spre exemplu, o maşină cu 90% piese de import, dar asamblată în Germania, poate purta eticheta „Made in Germany”. Potrivit noii legislaţii, acest lucru nu va mai fi posibil pentru toate produsele, lucru care va afecta grav economia Germaniei, care este dependentă de exporturi.

„Proiectul Comisiei pune în pericol viitorul etichetei noastre. Dacă, în viitor, va conta ţara de origine a materiilor prime şi a componentelor, multe produse nu vor mai putea fi considerate germane” a declarat  directorul Federaţiei Camerelor de Comerţ şi Industrie, DIHK, Hans Heinrich Driftmann, citat de presa franceză. Potrivit acestuia, cele mai afectate de schimbarea de legislaţie vor fi industria auto, cea electrotehnică şi sectorul maşinmilor unelte.