"Made in Germany" ar putea dispărea. Nemţii fierb

Publicat: Marţi, 17 Ianuarie 2012 13:20 // Actualizat: Marţi, 17 Ianuarie 2012 13:20 // Sursa: RTV.net

Un proiect de directivă a Comisiei Europene restrânge dreptul companiilor germane de a folosi eticheta „Made in Germany” , simbol recunoscut al calităţii şi fiabilităţii pentru toată omenirea. Industriaşii germani fierb.

Foto: spieglerusa.com

Reprezentanţii patronatelor germane se mobilizează pentru a salva eticheta „Made In Germany” a cărei utilizare ar putea fi restricţionată la produsele care sunt fabricate preponderent în Germania. Guvernul federal a anunţat deja că sprijină demersul industriaşilor.

Potrivit unui proiect de directivă, denumirea de origine „Made in Germany” ar putea fi folosită doar pentru produsele care sunt fabricate în proporţie de 45% în Germania, prevedere mult mai dură faţă de legislaţia actuală, care se referă doar la „ultima etapă importantă de transformare”. Astfel, acum, spre exemplu, o maşină cu 90% piese de import, dar asamblată în Germania, poate purta eticheta „Made in Germany”. Potrivit noii legislaţii, acest lucru nu va mai fi posibil pentru toate produsele, lucru care va afecta grav economia Germaniei, care este dependentă de exporturi.

„Proiectul Comisiei pune în pericol viitorul etichetei noastre. Dacă, în viitor, va conta ţara de origine a materiilor prime şi a componentelor, multe produse nu vor mai putea fi considerate germane” a declarat  directorul Federaţiei Camerelor de Comerţ şi Industrie, DIHK, Hans Heinrich Driftmann, citat de presa franceză. Potrivit acestuia, cele mai afectate de schimbarea de legislaţie vor fi industria auto, cea electrotehnică şi sectorul maşinmilor unelte.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Germania Hans Heinrich Driftmann industrie germania made in germany nemti
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 ian 12:47
Răspunde | Votează email 0 email
Sa fiarba pan-or da p-afara
Nesimtirea si inconstienta reprezentantilor de frunte ai societatii post industriale e fara limite. Lacomia furibunda i-a impins in China cu arme si bagaje, au burdusit tara aia de bani si tehnologie, in detrimentul Europei, care aluneca usor dar accelerat spre o prapastie economica. Cireasa de pe tort e in industria ceasurilor unde Swiss Made inseamna de multe ori un SINGUR surub. De aici a inceput de altfel si razbunarea. Nu detaliez aici, gasiti referinte destule pe net. Era deci firesc sa se trezeasca cineva si nu ma mir cine, nu stiu insa daca nu-i tarziu. Nu nemtii fierb, ci nemtii aceia pe care i-am pomenit la inceputul comentariului. Adevarata criza va veni din China. Ce a fost pana acum e doar pafum. Sa nu ziceti ca n-ati stiut.
1
EUR
4.8344
RON
13 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H