Madridul, ÎNGROPAT ÎN GUNOAIE. Opt zile de proteste ale angajaţilor de la salubrizare FOTO

Madridul este îngropat în gunoaie. De opt zile, străzile oraşului nu au mai fost curăţate, iar gunoierii continuă să protesteze faţă de concedierile în masă. Gunoierii din Spania sunt nemulţumiţi pentru că firmele vor fie să-i concedieze, fie să le reducă la jumătate salariile.

RomaniaTV.net
12 nov. 2013, 10:17
Madridul, ÎNGROPAT ÎN GUNOAIE. Opt zile de proteste ale angajaţilor de la salubrizare FOTO

Străzile din Madrid arată deplorabil, la mai bine de o săptămână de când a început greva gunoierilor. Muncitorii sunt nemulţumiţi de concedierile pe care vor să le facă firmele de salubrizare. Mai mult, aceste companii vor să reducă aproape la jumătate salariile angajaţilor ce vor fi păstraţi în funcţie.

Firmele de salubritate dau vina pe Primărie. Reprezentanţii companiilor spun că au scăzut preţurile pentru a câştiga licitaţiile făcute de stat. Între timp, primarul capitalei spaniole rămâne pe poziţii.

Indiferent a cui este vina pentru munţii de gunoaie, madrilenii sunt nemulţumiţi.

După ce negocierile de luni au eşuat, marţi demarează un proces de mediere, la care vor participa reprezentanţi ai primăriei, ai gunoierilor şi ai firmelor de salubritate. Sindicatele rămân neclintite şi cer ca niciun angajat să nu fie disponibilizat.

Ver vídeoSe cumple una semana de la huelga de limpieza en Madrid