MAE: 175 de cetăţeni români din Italia au fost repatriaţi

Ministerului Afacerilor Externe (MAE) a anunşat că un număr de 175 de români aflaţi în Italia, 74 din Milano şi 101 din Roma, au fost repatriaţi, ca urmare a demersurilor autorităţilor.

RomaniaTV.net
27 mai 2020, 16:36
MAE: 175 de cetăţeni români din Italia au fost repatriaţi

Printre aceşti cetăţeni repatriaţi se află persoane care nu au putut să-şi prelungească şederea în Italia, persoane care au încheiat contracte de muncă şi cazuri medicale. 

”În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în data de 26 mai, a fost facilitată revenirea în ţară a 175 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Italiene, 74 din Milano şi 101 din Roma, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne”, precizează MAE.

Citeşte şi: În Italia, 60.000 de voluntari vor monitoriza respectarea măsurii de distanţare socială

Repatrierea a fost asigurată cu două curse aeriene speciale operate de compania Tarom, pe rutele Bucureşti – Roma – Bucureşti şi Bucureşti – Milano – Bucureşti.

Ministerul Afacerilor Externe foloseşte acest prilej pentru a sublinia importanţa verificării cu atenţie, anterior oricăror deplasări, a informaţiilor postate pe site-ul MAE privind sfaturile şi alertele de călătorie, precum şi a informaţiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate.