MAE: 76 de cetăţeni români au revenit din Regatul Ţărilor de Jos cu o cursă specială a TAROM

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, duminică, că 76 de cetăţeni români au revenit din Regatul Ţărilor de Jos cu o cursă specială a TAROM.

RomaniaTV.net
14 iun. 2020, 15:48
MAE: 76 de cetăţeni români au revenit din Regatul Ţărilor de Jos cu o cursă specială a TAROM

”În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că în cursul zilei de 13 iunie au revenit în ţară 76 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Ţărilor de Jos, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne”, a transmis MAE, duminică, printr-un comunicat de presă.

Alte 30 de zile de retricţii pentru români. Lista măsurilor care ne dau dureri de cap din 15 iunie

Potrivit sursei citate printre cetăţenii români care au revenit în ţară se regăsesc persoane care se aflau în imposibilitatea de a-şi prelungi şederea pe teritoriul Regatului Ţărilor de Jos.

Revenirea în ţară a fost asigurată cu o cursă aerienă specială operată de compania Tarom, pe ruta Bucureşti-Amsterdam-Bucureşti.

Demersurile autorităţilor române au permis şi revenirea în ţara de reşedinţă a unor cetăţeni străini rezidenţi în România: un cetăţean francez, un cetăţean german, un cetăţean britanic, un cetăţean italian, un cetăţean bulgar, un cetăţean canadian şi un cetăţean sirian.