MAE: Aderarea Muntenegru la NATO va aduce o valoare adăugată la stabilizarea Balcanilor de Vest

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a declarat, miercuri, că obținerea de către Muntenegru a invitației de aderare la NATO reprezintă o recunoaștere a progreselor realizate în adoptarea și implementarea agendei de reforme interne, iar din perspectiva României această aderare va aduce o valoare adăugată atât pentru securitatea euro-atlantică, cât și pentru stabilizarea regiunii Balcanilor de Vest.

02 dec. 2015, 10:43
MAE: Aderarea Muntenegru la NATO va aduce o valoare adăugată la stabilizarea Balcanilor de Vest

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu consideră că „decizia aliată de a adresa Muntenegrului o invitație de aderare demonstrează încă o dată succesul procesului de extindere a NATO, potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul de Externe.

MAE amintește că șefii diplomațiilor din statele membre NATO au adoptat, miercuri, la Bruxelles, o declarație privind politica „ușilor deschise” prin care statele alianței adresează Muntenegrului invitația de aderare. Totodată, se ia notă de progresele înregistrate de celelalte trei state — Bosnia și Herțegovina, Georgia și Macedonia — în procesul de pregătire pentru aderare și sunt încurajate să continue eforturile în această direcție.

„Ministrul Afacerilor Externe Lazăr Comănescu l-a felicitat pe omologul muntenegrean, Igor Luksic, și pe ministrul Apărării, Milica Pejanovic Durisic, pentru succesul înregistrat și a evocat sprijinul constant oferit de România pentru aderarea la NATO”, potrivit aceluiaşi document.