MAE, anunţ important despre situaţia din Turcia: Printre victime nu se află cetăţeni români

MAE a transmis într-un comunicat remis sâmbătă dimineaţă, că, până în acest moment, nu se înregistrează victime sau răniţi în rândul cetăţenilor români aflaţi în Turcia. Aproximativ 400 de apeluri au fost efectuate în cursul nopţii la minister sau la misiunile diplomatice pentru asistenţă, iar o echipă consulară s-a deplasat deja la aeroportul Ataturk.

RomaniaTV.net
16 iul. 2016, 06:00
MAE, anunţ important despre situaţia din Turcia: Printre victime nu se află cetăţeni români

În continuarea comunicatelor anterioare privind situația din Turcia, Ministerul Afacerilor Externe informează că celula de criză constituită din dispoziţia ministrului afacerilor externe și-a continuat activitatea în cursul nopţii pentru a stabili cele mai eficiente modalităţi de a furniza asistenţa consulară cetăţenilor români aflaţi în Turcia.

Reprezentanții Ambasadei României la Ankara și ai Consulatelor Generale din Istanbul și Izmir continuă demersurile în vederea acordării asistenței consulare necesare cetățenilor români aflați pe teritoriul Turciei. Până în prezent, au fost recepționate aproximativ 400 de apeluri telefonice prin intermediul Call Center-ului Ministerului Afacerilor Externe și direct la misiunea diplomatică și oficiile consulare. Potrivit informațiilor de până în prezent, nu se înregistrează victime sau răniți în rândul cetățenilor români aflați în Turcia.

Citeşte şi Zboruri din România spre şi dinspre Istanbul anulate din cauza tentativei de lovitură de stat din Turcia

Imediat ce condițiile de securitate au permis, o echipă a Consulatului General al României la Istanbul s-a deplasat la Aeroportul Internațional Atatürk din Istanbul, pentru a oferi asistență cetățenilor români aflați în incinta acestuia.

Citeşte şi Concordia Chiajna este blocată în Turcia. Finala Cupei Ligii, de duminică, în pericol să nu se dispute

La nivelul Celulei de criză sunt menținute contactele cu firmele și companiile de turism care operează pe relația cu Turcia. Potrivit informațiilor disponibile, frontiera terestră dintre Turcia și Bulgaria este închisă în sensul de ieșire din Turcia.

Citeşte şi Tentativa de lovitură de stat din Turcia a eşuat. 66 de oameni au murit la Ankara şi Istanbul

Pentru acordarea corespunzătoare a asistenței consulare și preluarea operativă a solicitărilor cetățenilor români, MAE pune la dispoziția cetățenilor interesați în mod suplimentar și linia Telverde 0800 800 407 (accesibilă numai din România, în regim  de gratuitate), precum și adresa de e-mail: [email protected]. De asemenea, cetățenii români aflați în Turcia au în continuare la dispoziție numerele de telefon: +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579, operate în regim de permanență de Centrul de Contact și Suport.

În acest context și având în vedere situația încă fluidă, MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români interesați care se află pe teritoriul Turciei să evite deplasările care nu sunt necesare și să rămână în casele sau locurile de cazare, iar cetățenilor care au intenția de a tranzita sau de a călători spre Turcia să evite aceste deplasări.