MAE, anunţ în urma accidentului de autocar din Franţa: Un cetăţean român a fost rănit uşor

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, duminică, la solicitarea News.ro, că un cetăţean român a fost rănit uşor în accidentul produs în Franţa, între localităţile Amiens şi Saint-Quentin, şi soldat cu 33 de răniţi de mai multe naţionalităţi. Românul a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

RomaniaTV.net
03 nov. 2019, 21:19
MAE, anunţ în urma accidentului de autocar din Franţa: Un cetăţean român a fost rănit uşor

„Ambasada României la Paris are în atenţie evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 3 noiembrie între localităţile Amiens şi Saint-Quentin, Republica Franceză. Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea persoanelor afectate”, a transmis MAE.

Sursa citată a precizat că, potrivit datelor obţinute, un cetăţean român a suferit răni uşoare şi a fost transportat la o unitate medicală din zonă pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate.

„Până la acest moment, la nivelul ambasadei nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest accident”, a mai transmis MAE.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris:, 0033 (0)1 47 05 29 66, 0033 (0)1 47 05 27 55, 0033 (0)1 45 50 39 97, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al ambasadei 0033 (0) 68 07 13 729.

Ambasada României la Paris monitorizează cu prioritate situaţia şi este în contact cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în limita competenţelor legale.

33 de persoane au fost rănite, între care patru grav, duminică, pe o autostradă în nordul Franţei, în urma unui accident de autobuz care mergea de la Paris la Londra.

Printre cele 33 de persoane care se aflau în autobuz, între care pasageri de naţionalităţi străine, 29 au fost rănite uşor şi patru grav, potrivit prefecturii.

Potrivit Prefecturii, citată de agenţia DPA, pasagerii erau din Statele Unite, Spania, Australia, Olanda, România, Rusia şi Marea Britanie.