MAE anunţă că 190 de români din Italia au fost aduşi în ţară

Publicat: Miercuri, 25 Martie 2020 21:16 // Actualizat: Miercuri, 25 Martie 2020 21:16 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că alţi 190 de români care se aflau temporar în Italia şi care nu aveau posibilitatea de a mai rămâne acolo au fost aduşi în ţară, miercuri seară, cu o cursă aeriană tip charter.

"În continuarea demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe şi ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români, nerezidenţi, care sunt lucrători sezonieri, afectaţi de restrângerea drastică a activităţilor economice în care erau angrenaţi în Italia, precum şi a cetăţenilor români care se află în Italia în situaţii deosebite, fără posibilităţi reale de a continua prezenţa pe teritoriul Italiei, Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul acestei seri au revenit în ţară 190 cetăţeni români", a transmis MAE.

Cetăţenii români au fost repatriaţi din Roma, Italia, cu o cursă aeriană tip charter, operată de Tarom.

MAE reia apelurile privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esenţiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranţa cetăţenilor şi posibilitatea acestora de revenire în ţară.

"De asemenea, facem apel la cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate de a respecta cu stricteţe recomandările autorităţilor din aceste state şi subliniem că deplasările către România nu sunt recomandate. Astfel de deplasări sunt tot mai mult afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilităţile de asistenţă din partea autorităţilor române să se reducă în mod considerabil, şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa celor de acasă", a mai arătat MAE.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus MAE români români Italia
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8338
RON
08 Apr
noapte 3 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H