MAE – atenţionare de călătorie Bulgaria: S-au instituit coduri meteo de ninsori, polei şi vânt

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii care se deplasează pe teritoriul Bulgariei că Institutul local de Meteorologie și Hidrologie a instituit pentru zilele de sâmbătă și duminică coduri pentru ninsori, polei și vânt puternic în mai multe județe.

16 ian. 2016, 11:32
MAE – atenţionare de călătorie Bulgaria: S-au instituit coduri meteo de ninsori, polei şi vânt

Potrivit unui comunicat al MAE transmis sâmbătă AGERPRES, este vorba despre cod portocaliu în județele Loveci, Veliko Târnovo, Gabrovo, Sofia, Pazardjik, Pernik, Kyustendil și cod galben în județele Vidin, Montana, Vrața, Pleven, Ruse, Tîrgoviște, Razgrad, Silistra, Șumen, Plovdiv, Stara Zagora, Kardjali, Smolyan și Blagoevgrad.

Agenția „Infrastructura Rutieră” recomandă conducătorilor auto să pornească la drum numai cu autovehicule echipate cu anvelope/pneuri adecvate sezonului de iarnă, să conducă cu viteză adaptată la condițiile meteorologice pentru anotimpul rece și să respecte instrucțiunile Poliției rutiere.

Cetățenii români aflați în trafic pe teritoriul Bulgariei și care se confruntă cu probleme deosebite sunt sfătuiți să apeleze numărul de urgență „112”.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ‘Călătorește în siguranță’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ și ‘Google Play’), care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.