MAE, avertizări de călătorie în două ţări asiatice

MAE îi avertizează pe români să evite Japonia şi India din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. 

11 oct. 2014, 21:05
MAE, avertizări de călătorie în două ţări asiatice

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau călătoresc pe teritoriul Indiei cu privire la riscul producerii unor fenomene meteo extreme în această perioadă, caracterizate prin furtuni ciclonice foarte severe.

Aceste fenomene meteo pot afecta statul Andhra Pradesh, unde se pot înregistra furtuni violente.

Sunt anticipate inundaţii în statul Orissa, existând riscul de a fi afectate sistemele de electricitate şi telecomunicaţii.

În vederea evitării unei situaţii nedorite, se recomandă adoptarea unei conduite preventive şi manifestarea unei atenţii sporite în timpul călătoriei în acest stat.

Totodată, având în vedere cele prezentate, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români ca, înainte de a călători în India, indiferent de zona în care urmează să se deplaseze, să urmărească evoluţia fenomenelor meteo pe site-urile de specialitate, adaugă MAE într-un Comunicat remis AGERPRES.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau călătoresc pe teritoriul Japoniei cu privire la taifunul Vongfong, care a provocat deja rănirea unor persoane, precum şi pagube materiale. 

În perioada imediat următoare este posibilă declanşarea unor noi furtuni puternice, existând riscul ca rafalele de vânt să lovească coasta insulei Kiushu. 

În vederea evitării unei situaţii nedorite, se recomandă adoptarea unei conduite preventive şi manifestarea unei atenţii sporite în timpul călătoriei în acest stat. Totodată, având în vedere cele prezentate, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români ca, înainte de a călători în Japonia, indiferent de zona în care urmează să se deplaseze, să urmărească evoluţia fenomenelor meteo pe site-urile de specialitate, adaugă MAE într-un Comunicat remis AGERPRES