MAE avertizează românii care vor să călătorească în Republica Singapore! Au fost înregistrate 7 cazuri de coronavirus

Ministerul Afacerilor Externe avertizează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Singapore că autoritățile locale au identificat, până la data de 28 ianuarie 2020, șapte cazuri de coronavirus.

RomaniaTV.net
28 ian. 2020, 15:56
MAE avertizează românii care vor să călătorească în Republica Singapore! Au fost înregistrate 7 cazuri de coronavirus

Pasagerii care ajung în Republica Singapore vor fi supuşi unor teste şi verificări în aeroport şi la frontiere, iar în cazul în care unii dintre aceştia vor prezenta simptome este posibil să fie dusă la spital, iar dacă autoritățile locale de specialitate suspectează că o persoană este infectată, este posibilă introducerea acesteia într-un program de carantină.

Începând cu data de 29 ianuarie 2020, orele 24:00, tranzitul sau intrarea în R. Singapore sunt restricționate pentru persoanele care au călătorit înspre/dinspre provincia Hubei, Republica Populară Chineză, în ultimele 14 zile. Se recomandă consultarea paginii de internet a Ministerului Sănătății din R. Singapore, constant actualizată privind evoluția prezenței virusului în această țară

În data de 25 ianuarie 2020, Ministerul Afacerilor Externe a informat cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în regiunile administrative speciale Hong Kong și Macao ale Republicii Populare Chineze că autoritățile locale au activat planurile de pregătire și răspuns pentru boli infecțioase noi de importanță pentru sănătatea publică, iar, la data de 25 ianuarie 2020, Hong Kong a activat nivelul de alertă „Urgență” – nivel 3 din 3.

Conform datelor comunicate de către autoritățile din cele două regiuni administrative speciale, în Hong Kong au fost confirmate cinci cazuri de infecție cu acest tip de pneumonie virală, iar în Macao două cazuri.