MAE, la comemorarea victimelor Holocaustului: Tinerii să înţeleagă consecinţele acțiunilor discriminatorii, antisemite şi rasiste

Publicat: Vineri, 27 Ianuarie 2017 13:06 // Actualizat: Vineri, 27 Ianuarie 2017 13:06 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) aduce de Ziua Internațională a comemorării victimelor Holocaustului un omagiu memoriei victimelor din întreaga lume și își exprimă solidaritatea cu supraviețuitorii tragicelor evenimente din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

"Ministerul Afacerilor Externe susține pe deplin eforturile de educare a tinerei generații în spiritul drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, astfel încât tinerii să înțeleagă consecințele acțiunilor discriminatorii, antisemite și rasiste", se arată într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES.

MAE mai arată că această linie de acțiune este în deplin acord cu mandatul de președinție al Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), exercitat de România în perioada martie 2016-martie 2017.

Ministerul reiterează faptul că promovarea diversității, a respectului față de celălalt, a egalității de șanse reprezintă principii esențiale pentru dezvoltarea unei societăți democratice.

De asemenea, MAE își reafirmă hotărârea de a contribui, în continuare, prin instrumentele diplomației, la întărirea instrumentelor legislative și instituționale menite să prevină și să sancționeze antisemitismul, precum și oricare alte manifestări de rasism, xenofobie, discriminare rasială și intoleranță.

În acest sens, ministerul își arată sprijinul pentru promovarea definiției de lucru a antisemitismului, adoptată în luna mai 2016, de plenara IHRA, pentru a fi utilizată de instituțiile abilitate în domeniul prevenirii și combaterii acestui fenomen.

Citeşte şi: Polonia comemorează 72 de ani de la eliberarea lagărului de la Auschwitz

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Holocaust Ministerul de Externe rasism xenofobie
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
1
EUR
4.7556
RON
21 Oct
noapte 9 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H