MAE le recomandă românilor să părăsească de urgență Libanul, „în contextul deteriorării situației de securitate din regiune”

MAE recomandă ferm românilor să părăsească Libanul, având în vedere confruntările armate recente din zona de frontieră libanezo-israeliană.

21 oct. 2023, 14:20
MAE le recomandă românilor să părăsească de urgență Libanul, „în contextul deteriorării situației de securitate din regiune”
Românii sunt sfătuiți de către MAE să părăsească Libanul de urgență

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă românilor să părăsească de urgență Libanul, regiunea din sudul râului Litani, având în vedere confruntările armate recente din zona de frontieră libanezo-israeliană.

Citește și: Un nou protest pro-Palestina are loc, azi, la București, în Piața Universității. Autoritățile anunță măsuri fără precedent

„Ministerul Afacerilor Externe a actualizat avertismentul de călătorie pentru Republica Libaneză, în contextul deteriorării situației de securitate din regiune. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, în contextul deteriorării situației de securitate din regiune, a fost actualizat avertismentul de călătorie pentru Republica Libaneză, disponibil la https://www.mae.ro/node/2896. Astfel, MAE recomandă ferm părăsirea imediată a zonelor din sudul Libanului (regiunea din sudul râului Litani), având în vedere confruntările armate recente din zona de frontieră libanezo-israeliană. Totodată, MAE recomandă evitarea tuturor călătoriilor în Liban, iar cetățenilor care se află deja în Liban, evaluarea cu responsabilitate a necesității rămânerii pe teritoriul acestui stat”, potrivit unui comunicat de presă.

Citește și: Război în Orientul Mijlociu: Preoți români prinși sub dărâmăturile bisericii bombardate din Gaza

Cetățenii români care se află în Republica Libaneză pot solicita asistență Ambasadei României la Beirut, apelând numerele de telefon +961 5 924 849, +961 5 920 432, +961 5 920 452. Totodată, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, pot apela direct numărul de urgență +961 76 775 503.