MAE recomandă cetăţenilor români să evite deplasările pe teritoriul Ucrainei

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetățenilor români să evite deplasările pe teritoriul Ucrainei pe fondul recentelor evenimente înregistrate în Republica Autonomă Crimeea și în unele regiuni din estul și sudul Ucrainei (Harkov, Donețk, Nikolaiev și Odessa).

RomaniaTV.net
03 mart. 2014, 12:15
MAE recomandă cetăţenilor români să evite deplasările pe teritoriul Ucrainei

MAE recomandă cetățenilor români să evite deplasările pe teritoriul Ucrainei, cu precădere în zonele sus-menționate, dacă acestea nu sunt necesare. De asemenea, recomandă cetățenilor români să evite zonele în care se desfășoară manifestații de protest precum și participarea la orice fel de acțiuni similare (riscând să fie victime ale confruntărilor sau să fie reținuți de forțele de ordine)„, se arată într-un comunicat transmis luni Agerpres de MAE.

Atenționarea rămâne valabilă pentru zonele centrale ale orașului Kiev — Piața Independenței, bulevardul Hresciatik, stadionul Dinamo, dar și pentru alte localități și zone în care se desfășoară manifestații sau adunări spontane implicând grupuri mari de persoane.

„Cetățenii români aflați în situații deosebite se pot adresa Ambasadei României la Kiev la numărul de urgență +38093.625.27.17, Consulatului General al României la Cernăuți la numărul de urgență +38093.270.92.60 și Consulatului General al României la Odessa la numărul de urgență +38095.541.27.88. Recomandăm cetățenilor români să consulte site-ul Ministerului Afacerilor Externe, secțiunea Sfaturi/Alerte de călătorie, pentru informații cu privire la situația din Ucraina. Informații actualizate pot fi obținute prin accesarea link-ului http://www.mae.ro/travel-alerts/24945 „, mai precizează MAE.