MAE: Recomandăm ferm evitarea oricărei călătorii în Libia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau care intenţionează să se deplaseze în Libia că, în ultima perioadă, s-a agravat accentuat situaţia de securitate din această ţară.

22 iul. 2014, 11:04

Potrivit unui comunicat de presă remis, marţi, AGERPRES, MAE anunţă că în Libia au loc puternice confruntări armate între miliţiile rivale, în special în zonele Tripoli şi Benghazi, dar astfel de incidente sunt înregistrate cu o frecvenţă semnificativă şi în alte zone de pe teritoriul libian. 

‘La riscurile generate de aceste evenimente se adaugă cele care derivă din activităţile grupărilor criminale: asasinate, răpiri, jafuri, furturi de maşini. Din cauza pagubelor însemnate provocate de confruntările armate, atât aeroportul internaţional din Tripoli, cât şi aeroportul internaţional din Benghazi sunt închise’, se mai arată în comunicatul MAE.

Sursa citată precizează că frontierele terestre cu Egipt, Algeria, Ciad, Niger şi Sudan sunt închise, la fel şi punctele de frontieră terestră cu Tunisia.

Având în vedere aspectele prezentate, Ministerul Afacerilor Externe recomandă ferm cetăţenilor români să evite orice fel de călătorie în Libia.