MAE român a condamnat atentatul de la Istanbul. Ministerul a transmis condoleanţe familiilor victimelor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a condamnat ferm, duminică, dublul atentat de la Istanbul, soldat cu numeroase victime, morți și răniți, inclusiv din rândul forțelor de menținere a ordinii.

11 dec. 2016, 11:17
MAE român a condamnat atentatul de la Istanbul. Ministerul a transmis condoleanţe familiilor victimelor

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiilor victimelor acestui act de o violență extremă și exprimă întreaga solidaritate cu autoritățile și poporul turc. Ministerul Afacerilor Externe reconfirmă angajamentul ferm al României ca parte la eforturile internaționale pentru combaterea tuturor formelor de terorism”, precizează un comunicat de presă al instituției.

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, condamnă dublul atentat de la Istanbul și subliniază că România rămâne angajată în lupta împotriva terorismului.

Am primit cu mâhnire vestea despre atentatul terorist de la Istanbul, care a îndoliat din nou Turcia aliată și prietenă. Condamn în cei mai fermi termeni atacurile de acest fel, care nu au nicio justificare și care nu-și vor atinge niciodată scopurile, oricare ar fi acestea. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate. Exprim, în același timp, un mesaj de susținere pentru poporul turc. Rămânem angajați, alături de Turcia și de întreaga Alianță, în lupta împotriva terorismului, în orice formă a sa și oriunde s-ar manifesta„, a scris ministrul Motoc, pe Facebook.

Dublul atentat cu bombă de sâmbătă seara de la Istanbul s-a soldat cu cel puțin 29 de morți, majoritatea polițiști, și 166 de răniți, a indicat ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu. Dintre cei 29 de oameni uciși, 27 sunt polițiști, ceilalți doi sunt civili, a precizat ministrul, într-o conferință de presă la Istanbul.

Potrivit oficialului turc, 10 persoane au fost reținute și plasate în arest în legătură cu acest atac, ultimul dintr-un val de atentate care a însângerat Turcia din vara lui 2015.

Conform lui Soylu, un vehicul capcană a explodat în proximitatea unei mașini de transport a poliției, la ora 22,29 (19,29 GMT), în fața la Vodafone Arena și, 45 de secunde mai târziu, un kamikaze s-a aruncat în aer în mijlocul unui grup de polițiști în parcul din apropiere Macka. 

Citeşte şi ATENTATE LA ISTANBUL. Doi dintre morţii în explozii erau angajaţi ai clubului Beşiktaş FOTO