MAE român retrage membrii familiilor diplomaţilor şi personalul auxiliar din Ambasada din Damasc

Ministerul Afacerilor Externe a hotărât retragerea personalului auxiliar şi a membrilor de familie din cadrul Ambasadei României la Damasc, a anunţat MAE joi.

RomaniaTV.net
22 mart. 2012, 21:44
MAE român retrage membrii familiilor diplomaţilor şi personalul auxiliar din Ambasada din Damasc

MAE a făcut acest anunţ joi.  De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a reiterat recomandarea adresată cetăţenilor români care se află pe teritoriul sirian să-l părăsească cât mai curând posibil prin mijloacele comerciale de transport încă operaţionale (aeriene, navale şi terestre)

Din ce în ce mai multe ţări au adoptatasemenea măsuri, unele închizându-şi chiar misiunile diplomatice din cauza agravării conflictului din Siria, reprimarea civililor şi lupta regimului de la Damasc pentru a se menţine la putere fiind din ce în ce mai violentă, iar situaţia riscând să escaladeze.

În acest sens, MAE român a reiterat apelurile către cetăţenii români din Siria să părpsească cât mai curând posibil această ţară, pe orice cale de transport încă operaţională. Până acum, potrivit MAE de la Bucureşti, 56 de români au fost repatriaţi şi încă trei ar uirma să sosească până mâine, vineri.

De asemenea, cetăţenii români aflaţi în Siria sunt sfătuiţi să se înregistreze în Registrul Unic al Ambasadei României la Damasc pentru asistenţă consulară, pentru a fi în permanenţă informaţi în legătură cu posibilităţile de asistenţă, precum ăi cu evoluţiile din Siria.

La Departamentului Consular din MAE funcţionează o linie telefonică specială – +40.21.319.21.37 – la care cetăţenii români din Siria pot suna 24 de ore din 24, pentru informaţii şi un eventual sprijin.