MAE român: S-au încheiat procedurie specifice de repatriere din Siria a cinci cetăţeni români

Publicat: Miercuri, 13 Septembrie 2017 18:51 // Actualizat: Miercuri, 13 Septembrie 2017 18:51 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Afacerilor Externe informează că, în urma demersurilor complexe făcute la nivelul Celulei de Criză a MAE, au fost finalizate procedurile specifice de repatriere din Siria a cinci cetățeni români și unui cetățean sirian membru de familie al acestora.

Repatrierea s-a realizat cu sprijinul Ambasadelor României la Damasc și Beirut și suportul susținut al Organizației Internaționale pentru Migrație.

O echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice române la Beirut s-a deplasat în punctul de trecere a frontierei siriene, pentru a asigura asistența și protecția consulară necesare.

Ministerul Afacerilor Externe a suportat în întregime costurile aferente eliberării vizelor pentru fiecare cetățean repatriat, în vederea intrării acestora pe teritoriul Republicii Libaneze. De asemenea, pe perioada procesului de repatriere, Ambasada României la Damasc a asigurat cazarea.

În prezent, Ambasada României la Damasc acordă asistență și protecție consulară și cetățenilor din Australia, Canada, Franța, Republica Moldova și Portugalia aflați pe teritoriul Siriei.

Potrivit MAE, de la debutul operațiunilor de evacuare din Siria, în anul 2011, s-a reușit repatrierea unui număr de 735 de cetățeni români și membrii de familie ai acestora, prin intervenția directă a Ambasadelor României la Damasc și Beirut și sub coordonarea Celulei de Criză a MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările ferme adresate cetățenilor români aflați în zonele de conflict de a părăsi zona și de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-și anunța prezența în regiune, astfel încât să poată beneficia de asistență și protecție consulară.

Totodată, MAE recomandă consultarea informațiilor furnizate atât prin intermediul aplicației 'Călătorește în siguranță' ce poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, cât și al serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare 'Un SMS îți poate salva viața!'

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8423
RON
13 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H