MAE:România îşi prezintă priorităţile, în perspectiva Summit-ului NATO, la Forumul Global de Securitate de la Bratislava

Publicat: Vineri, 15 Aprilie 2016 08:40 // Actualizat: Vineri, 15 Aprilie 2016 08:40 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, participă vineri la Forumul Global de Securitate GLOBSEC 2016 de la Bratislava, organizat de Ministerul slovac al Afacerilor Externe.

Potrivit MAE, șeful diplomaţiei române va susţine o intervenţie în cadrul panelului "The Future of NATO: Will Warsaw Deliver?".

Cu acest prilej, va prezenta priorităţile României în perspectiva Summit-ului NATO de la Varșovia (8 — 9 iulie 2016), acordând o atenţie specială procesului de adaptare a Alianţei spre a fi în măsură să răspundă în mod adecvat provocărilor mediului de securitate actual, precizează MAE.

Ministrul Lazăr Comănescu va prezenta evaluările României privind evoluţiile de securitate din vecinătatea estică a NATO, evocând necesitatea consolidării implicării Alianţei în regiunea Mării Negre.

În marja conferinţei, șeful diplomaţiei române va avea o serie de întrevederi bilaterale cu oficiali participanţi la forum.

Eveniment cu o tradiţie de peste 10 ani în Europa Centrală, GLOBSEC (Bratislava Global Security Forum) a devenit o importantă platformă central-europeană de politică externă și securitate, oferind ocazia unor întâlniri între factori politici de nivel înalt și experţi de renume din Europa și America de Nord.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Lazar Comanescu MAE summit nato varsovia
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 apr 08:58
... Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, participă vineri la Forumul Global de...
15 apr 08:48
...vineri la Forumul Global de Securitate GLOBSEC 2016 de la Bratislava, organizat de Ministerul slovac al Afacerilor Externe. Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 19 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H