Maestrul Mihai Mălaimare și-a anunțat retragerea din lumea teatrului: „Mi-e dor de copiii mei pe care nu i-am văzut crescând”

Mihai Mălaimare a anunțat, în premieră la podcastul ALTCEVA, că se retreage din lumea teatrului, pentru a sta lângă oamenii dragi lui.

04 iun. 2023, 15:11
Maestrul Mihai Mălaimare și-a anunțat retragerea din lumea teatrului: „Mi-e dor de copiii mei pe care nu i-am văzut crescând”
Maestrul Mihai Mălaimare se retrage din lumea teatrului

Mihai Mălaimare și-a anunțat retreagerea din lumea teatrului. Actorul vrea să se ocupe de oamenii și de lucrurile de care i-a fost dor cât timp a fost ocupat pe scenă.

Actorul provine dintr-o familie longevivă, părinții lui trecând de 90 de ani. Acesta speră că va mai trăi „vreo 20 de ani” pentru a-și trăi viața și în afara teatrului, alături de oamenii dragi.

„Dacă se respectă, și am luat cum trebuie genele (n.r. familiei), mai am vreo 20 de ani și-a venit vremea să trăiesc și pentru mine. Mi-e dor de de copiii mei pe care nu i-am văzut crescând, pentru că eu făceam în fiecare weekend naveta la Botoșani să alerg pe câmpii p-acolo să le fac festivaluri.

Mi-e dor de de nepoatele mele pe care nu le-am văzut patru ani, mi-e dor de asta mică pe care mi-a făcut-o Ștefan, care are șase luni și pe care o văd încă nepermis, nepermis de rar. Mi-e dor de roșiile mele, care cu care aș vrea să am mai mult timp de de vorbă. 

Citește și: Fiica lui Liviu Dragnea este actriţă. Alexandra joacă rolul unei asasine: „Familia mea se bucură pentru mine

Mă doare sufletul că văd că peste grădina mea de zarzavat s-au ridicat buruienile și nu pot să-mi-alung din cap imaginea grădinii mele năpădită de buruieni, care se suprapune peste imaginea țării mele năpădite (n.r. de buruieni). Mie mi-e dor să mă plimb. M-am plimbat cu soția mea de curând, la Noaptea Muzeelor. Și mergând cu ceaiul ăla pe mână, în sfârșit ne uităm și noi pe sus, vedeam ce minune de oraș e Bucureștiul ăsta, cât de tulburător, de mizerabil este.

Mi-e dor să fac fotografie, mi-e doar să cânt la vioară, mi-e dor să conduc, vreau să-mi iau o mașină și să umblu prin prin țară. Eu n-am citit în toată viața mea. Bun, poate că te mint, acuma încerc să exagerez. Dar 90% din lecturile mele sunt în continuare lecturi de teatru.

Citește și: Actrița Natașa Raab este de negăsit! Unde a dispărut aceasta după ce a fost diagnosticată cu Parkinson: „Nu răspunde nimeni la acest număr de telefon, este închis”

Eu umblu prin bibliotecile lumii, achiziționez cărți și stau acasă lu citesc ca un nebun o dată, de două ori, de trei ori până le pricep. Mă sigur am și șansa să să citesc romane romane solide. Iar japonezii sunt sunt, constituie o literatură tulburătoare. Arabii iarăși au au niște niște cărți senzaționale. Dar nu mă pot rupe de lectura de teatru”, a spus maestrul Mihai Mălaimare, în cadrul podcastului ALTCEVA, citat de gandul.ro.