Mafia alcoolului, strămoşul curselor NASCAR. De ce primii piloţi erau, de fapt, nişte infractori

Cum Perioada prohibiţiei (interzicerea fabricării şi a distribuirii de alcool în SUA în perioada 1920-1933) a dat naştere unuia dintre cele mai îndrăgite sporturi. O poveste cu mafioţi, alcool şi maşini tunate.

RomaniaTV.net
04 dec. 2012, 08:27
Mafia alcoolului, strămoşul curselor NASCAR. De ce primii piloţi erau, de fapt, nişte infractori

În anii ’20-’30,  după promulgarea Actului Volstead şi intrarea în vigoare a Prohibiţiei, a înflorit contrabanda cu whisky. O problemă mai mare decât aceea a producerii băuturii din porumb, numită în argou ”moonshine”, era aceea a transportării acesteia din distileriile improvizate şi ascunse în Munţii Apalaşi către cumpărătorii din întregul Sud-Est al Statelor Unite.

Căruţele în care erau transportate în mod tradiţional borcanele cu whisky nu mai puteau face faţă noilor vremuri. Contrabandiştii au achiziţionat maşini, iar şoferii lor s-au specializat din ce în ce mai mult în a conduce cu viteză mare, noaptea, pe drumuri şerpuite şi retrase, de multe ori urmăriţi de Poliţie. Miza cursei era libertatea sau chiar viaţa. Aceştia au început să îşi modifice maşinile, încât din afară să arate obişnuit, dar să fie capabile de performanţe deosebite, în special în privinţa vitezei, a suspensiilor şi a manevrabilităţii.

Cum au apărut primele curse şi primii fani. Cum a evoluat totul în al doilea celmai îndrăgit spectacol sportiv din SUA.

Când cursele au devenit oficiale şi care a fost primul premiu.

Ce gangsteri celebri au fost implicaţi.